Venray Boeit! voorgesteld

Deze week stelt Resi Peters zich voor.

Wie is Resi Peters?
Mijn naam is Resi Peters-Coolen, ik ben in 1966 geboren in Voerendaal en ben de jongste uit een gezin met vier dochters. Begin jaren ‘70 is het hele gezin naar Venray verhuisd (aangezien mijn vader bij Xerox ging werken) en ik heb hier vervolgens een prima lagere- en middelbare schooltijd gehad. Op mijn 17e was ik klaar om het huis uit te gaan. Al mijn zussen waren mij al voorgegaan en ik wilde ook! Vanwege mijn studie aan de lerarenopleiding (tekenen en textiele werkvormen) heb ik uiteindelijk zeven jaar in Nijmegen gewoond. Tijdens het laatste jaar van mijn studie kreeg ik een baantje in Arnhem en zodoende ben ik daar in 1991 gaan samenwonen met mijn toenmalige partner.

Na acht jaar werkzaam te zijn geweest bij een grafisch bureau vond ik in 1999 een geweldig leuke baan op de afdeling Communicatie/DTP bij een groothandel in bouwmaterialen. Na vijftien jaar in Arnhem te hebben gewoond en gewerkt ging het roer in 2004 drastisch om. Ik kreeg een nieuwe relatie en samen met onze in 2005 geboren zoon zijn we een jaar later terug verhuisd naar Venray. Gelukkig kon ik vrijwel direct aan de slag bij Drukkerij Van Lieshout in Horst (later Het Communicatiehuis). In 2007 is onze tweede zoon geboren. Vanwege de economische crisis raakte ik in 2009 mijn baan kwijt en dat gaf me de vrijheid om in 2010 ja te zeggen tegen de mogelijkheid om met het hele gezin naar de VS (Phoenix-Arizona) te verhuizen. Vanwege deze uitzending van mijn (inmiddels) echtgenoot Luc zijn we bijna drie jaar weg geweest. Sinds juli 2013 zijn we weer terug en ben ik me weer aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Vandaar dat ik eind 2013 een tip kreeg van een vriendin om eens contact op te nemen met Maria Clarke. Zo gezegd, zo gedaan, en nu ben ik vanaf maart dit jaar betrokken bij Venray Boeit!

Wat is jouw rol voor Venray boeit!?
Nadat ik begin 2014 met Maria en de rest van het team om de tafel heb gezeten heb ik aangeboden mee te willen werken aan de vormgeving van de krant. Dat doe ik met name samen met Maria. Onze ideeën komen erg vaak overeen maar we houden elkaar wel scherp. Indien nodig redigeer ik ook teksten en bewerk ik foto’s en advertentiemateriaal. Af en toe kruip ik bij de rest van het team aan tafel om mee te denken of te brainstormen over hoe we de krant fris en interessant kunnen houden, of nog boeiender kunnen maken.

Wat drijft jou om deze krant te maken?
Het idee om een nieuwe krant te gaan uitgeven vond ik dapper en ambitieus; het is voor een papieren krant lastig om te overleven te midden van alle social media. Maar na het zien van de kleurrijke en overzichtelijke uitstraling van Venray Boeit! en het concept om ‘aanstaand nieuws’ te brengen was ik meteen enthousiast. Wie niet waagt wie niet wint! Het is voor mij heel inspirerend om eraan te werken, en het maken van kranten is eigenlijk altijd een onderdeel van mijn werk geweest. De positieve geluiden die ik regelmatig hoor stemmen mij hoopvol en geven vertrouwen. Bovendien is het een erg leuk en enthousiast team, we geloven er met z’n allen in, denken altijd met elkaar mee, en ondersteunen elkaar indien nodig.

Waarom denk je dat deze krant een succes is?
Deze krant is gratis en wordt in een groot gebied verspreid, ook buiten Venray, en 15x per jaar met een extra grote oplage van 60.000 exemplaren. Ik hoor regelmatig dat de frisse uitstraling de mensen aanspreekt, plus het feit dat we nieuws brengen dat actueel is. Ook de agenda achterop geeft in één oogopslag een overzicht van wat er te doen is, ik maak daar zelf graag gebruik van. Verder belichten we instanties, bedrijven, personen, verenigingen in en rondom Venray, en dat spreekt de lezers aan.

Wanneer is deze krant voor jou een succes?
Eerlijk is eerlijk, een gratis krant is alleen levensvatbaar met behulp van voldoende adverteerders, maar als eerste moet hij de lezers boeien. We moeten het vertrouwen winnen van potentiële adverteerders en als dat gebeurt heb ik er zal het zijn vruchten zal afwerpen gezien ons grote bereik. Aan ons de taak om de krant fraai vorm te geven en boeiend te houden! 

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Voorgesteld
  • Lees 4657 keer
terug naar boven