Venray Boeit! voorgesteld

profiel-mariaDeze week stelt Maria Clarke, eigenaar van Venray boeit, zich voor.

Wie is Maria Clarke

Maria Clarke, 47 lentes jong en half Brits, half Nederlands. Mijn moeder, een rasechte Venrayse trouwde in 1965 met een Engelsman, mijn vader. Op 3 april 1966 werd ik geboren in Groot Brittannië en groeide daar op tot mijn 10e waarna we naar Venray verhuisden. Voor mij was de omschakeling niet zo groot, omdat we hier voorheen al veelvuldig op vakantie kwamen. Venray was heerlijk om als jonge griet in op te groeien. Een dorp, zo zag ik dat destijds, waar iedereen elkaar letterlijk kende. Ik was een gemiddelde leerling en had het enorm naar mijn zin zowel op de lagere school als op het voortgezet onderwijs. Echter toen het gros van mijn vrienden vertrok naar alle richtingen van de wereld, vond ik het ook wel heerlijk om mijn vleugels verder uit te slaan en besloot toen om naar Breda te gaan. Vanuit daar ging ik vervolgens naar Amsterdam en werkte voor verschillende Internationale organisaties. Een mooie periode waarin ik veel mocht reizen naar verschillende delen van de wereld en daar ook mocht wonen. In 2006 keerde ik terug naar Venray, nu met mijn tweejarig zoontje Noah. Na een 5-tal jaren ervaring te hebben opgedaan in de ICT, besloot ik in juni 2012 voor mezelf te beginnen. Mijn passie ligt met name in het ontwerpen en ontwikkelen van websites en Apps, waarbij ik vooral streef naar tevreden klanten, kwaliteit en professionaliteit.

Wat is jouw rol voor Venray Boeit

Voor Venray Boeit houd ik mij bezig met de sales en de vormgeving van zowel de krant als de website en advies/opmaak met betrekking tot advertenties. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat we elkaar ondersteunen waar nodig is. En we blijven samen innovatieve ideeën uitwerken, met betrekking tot verdere uitbreiding van onze krant. Zoals onze Venray Boeit App, om maar een voorbeeld te noemen.

Wat drijft jou om deze krant te maken

Marc Verheijen nam medio Oktober 2013 onder andere contact met mij op, met het idee om een krant uit te brengen. Ik was feitelijk direct verkocht. Omdat mijn passie vooral ligt in het vormgeven en de techniek voor wat betreft online communicatie, was ik in mijn hoofd alles al direct visueel aan het invullen. Even belangrijk was het, dat wij met z’n vieren geloofden in ons nieuwe concept. Vooruit blikken met de krant en met alleen een positieve lading. De ruimte voor groei is voor iedereen toegankelijk.

Waarom denk je dat deze krant een succes kan zijn

Wij hebben ons eigen specialisme en vullen elkaar voortreffelijk aan. Van redactie, vormgeving tot aan sales en het verspreiden van de krant. Daarbij bieden we elkaar op de verschillende gebieden de juiste ondersteuning. Zeker in het begin van deze mooie uitdaging is dit enorm belangrijk. Daarnaast is de diversiteit van de krant zo mooi. Er is de mogelijkheid voor iedereen die iets wil schrijven over zijn / haar bedrijf, hobby’s, ambities, vereniging etc. in onze krant. Om te laten zien wat je doet, wat je bezig houdt, wie je bent enzovoort…. Als men dit wil delen, dan weet ik zeker dat de krant een succes zal blijven.

Wanneer is deze krant voor jou een succes

De krant is een succes, als wij aan het einde van het jaar met dezelfde passie en enthousiasme de optimale samenwerking hebben kunnen bewerkstelligen tussen alle betrokken partijen. Daar bedoel ik niet alleen onszelf mee, maar vooral ook met alle ondernemers, verenigingen, instanties enzovoort. Met andere woorden: als iedereen het concept omarmt én met ons blijft verder werken aan deze boeiende, inspirerende en prachtige krant. 

Wat is je mee- en tegengevallen in de eerste opstart

Toen we eenmaal ja hadden gezegd en begonnen aan onze eerste krant, hadden we natuurlijk totaal geen idee wat we exact op ons pad zouden tegenkomen. Natuurlijk geloofden we in ons eigen kunnen en in het concept, anders waren we er ook niet aan begonnen. We hebben allemaal gezegd: 'Als we het niet doen, niet proberen, dan komen of we er ook nooit achter of we het kunnen'. Daarom kan ik met trots zeggen dat het tot nu toe een echte meevaller is. En voor wat betreft de tegenvallers? Géén wat mij betreft!

‘Het is onmogelijk’, zei trots. ‘Het is riskant’, zei ervaring. ‘Het is zinloos’, zei rede. ‘Probeer het’, fluisterde het hart…….

1 januari 2014

  • Beoordeel dit item
    (4 stemmen)
  • Gepubliceerd in Voorgesteld
  • Lees 6201 keer
terug naar boven