Concert Marinka, Per Caso en Die Rübensammler in Odeon

Op zondag 13 december vindt een concert plaats in Odeon van Oberkrainer ensemble Marinka, met verdere medewerking van ensemble Per Caso en blaaskapel Die Rübensammler.

Marinka is een orkest van liefhebbers die de Oberkrainer muziek willen promoten in de eigen regio. Oberkrainer is een muziekstijl, die is uitgevonden door de Sloweense accordeonspeler Slavko Avsenik uit Oberkrain (Gorenska) met zijn orkest Die Orginele Oberkrainer muzikanten. Het wordt meestal als Polka of Wals gespeeld en is over het algemeen vrolijk.

Laat u tevens verrassen door het vierstemmig ensemble Per Caso, dat bestaat uit 9 zangers van het Venray’s Mannenkoor. Zij zingen Klapa muziek. Deze muziekvorm van acapella zang heeft zijn oorsprong in Dalmatië (Kroatië).

De motieven betreffen vooral de liefde, de wijn, het vaderland en de zee. Ook Die Rübensammler uit Leunen mogen niet ontbreken op deze middag met volop volksmuziek. De muziekstijl die zij spelen is typisch Böhmisch, met over het algemeen een wat langzamer en gemoedelijker tempo maar regelmatig ook veel pit.

Kortom, drie groepen volksmuzikanten die u een middag lang met hun muziek in vervoering zullen brengen.

Plaats van het concert is Odeon, Hoenderstraat 12 in Venray. De aanvang is om 14.00 uur en de entree bedraagt slechts € 2,-. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1309 keer
terug naar boven