Jody-Moon na 5 jaar wéér in de Mariakapel in Holthees

Zowel de muziekpers als de regionale dagbladen zijn unaniem enorm lovend over Jody-Moon, het Maastrichtse duo aangevuld met cello en viool. Niet voor niets krijgen ze in alle vakbladen vijf sterren voor hun nieuwe album ‘All is waiting’. ‘Het beste op dit gebied, een gepassioneerde podiumperformance die het luisteren naar Jody Moon tot een intense ervaring maakt…….. weldadig!’ Niet voor niets waren ze onlangs nog te zien bij ‘De Wereld Draait Door.’

Zondagmiddag 13 december a.s. treedt deze formatie weer op in de Mariakapel in Holthees. Viool en cello leggen een warme deken over de composities van zangeres en pianiste Digna Janssen en haar partner en multi-instrumentalist Johan Smeets. De van oorsprong jazz-zangeres Digna Jansen is er eentje die je op afstand herkent door haar soulvolle en gepassioneerde sound. Het is duidelijk hoeveel gevoel er in de liedjes wordt gelegd. In hun composities klinkt een goed gevoel door van folk en blues uit het zuiden van de V.S. Het duo schrijft, speelt en zingt liedjes die waanzinnig mooi zijn en worden ingekleurd door Marie-José Didderen op cello en Wim Saepen op viool. Werkelijk alles in de setting klopt.

Niet voor niets werden zij voorgedragen voor een groot aantal prijzen zowel in het binnen- als buitenland. De muziek van Jody Moon is doortrokken van een zeker gevoel van melancholie, volwassen sentiment en verlangen. De teksten gaan over liefde, dood, verlangen, onzekerheden in de toekomst, eenzaamheid en ontroering. Waar de strijkers viool en cello op het ene moment als een vliegend tapijt de zang, de piano en de gitaar naar hogere sferen voeren, zo voelen diezelfde viool en cello als een warme deken waaronder Jody Moon haar sound naar voren brengt. Jody Moon weet haar publiek tot de laatste noot te boeien en in het hart te raken. Niet voor niets waren ze enkele malen te zien bij ‘De Wereld draait door’.

Zondagmiddag 13 december zal in de Mariakapel dus een bijzondere middag worden met werkelijk virtuoze muzikanten die een sfeer weten te schapen van indringendeen vooral aansprekende intimiteit.

Aanvang van het concert is 15.30 uur. Kaarten via : 0478-636948 of via www.mariakapel.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1280 keer
terug naar boven