Lesley Barents: Een ‘boeiende’ sportvrouw

Mijn naam is Lesley Barents , geboren en getogen in Venray. Van jongs af aan ben ik erg gedreven geweest in het beoefenen van sport. Ik ben begonnen met de sporten tennis en turnen tot mijn huidige sport Bodybuilding. Nadat ik bij turnen de mogelijkheid kreeg om als wedstrijdgroep verder te gaan heb ik tennis op jonge leeftijd al laten vallen en me volledig op turnen gestort. Deze sport heb ik beoefend van 3-4 jaar oud tot 17,5 jaar oud binnen St.Christoffel in Venray. Toen ik een baan kreeg binnen de koninklijke landmacht, moest ik helaas stoppen met turnen. Hier ben ik in aanraking gekomen met verschillende andere sporten als hardlopen, een militaire vijfkamp en zo ook krachttraining. Na de reorganisatie binnen defensie moest ik na 7 jaar militair te zijn geweest defensie verlaten. Hierdoor kwam de mogelijkheid om van mijn hobby mijn beroep te maken. Zo is mijn huidige beroep Personal trainer en heb hierin mijn eigen bedrijf.

Via mijn vriend ben ik in aanraking gekomen met fitness en bodybuildingwedstrijden. Hij heeft in december 2011 zijn eerste wedstrijd gedraaid, waar ik uiteraard ben wezen kijken. Ondanks dat ik erg sceptisch was over deze sport en het helemaal niks vond, ging daar mijn roer volledig om. Ik zag er wat dames op het podium staan en dacht, dit wil ik ook wel eens proberen. In januari 2012 ben ik dan ook begonnen met het trainen voor mijn eerste bodybuildingwedstrijd.

Het begint met de aanpassing van je huidige voeding. Hierbij zorg je dat je inzicht krijg in wat je dagelijks doet aan beweging en past je voeding hierop aan. Ook de trainingen werden naar een hoger level getild. Zo zorg je ervoor dat je vetpercentage met een gestage lijn naar beneden gaat. Er worden dus geen drastische maatregelen genomen zodat je te snel afslankt. Je wilt natuurlijk je spiermassa wel behouden. Het is dus eigenlijk een gezondere levenswijze aanmeten. Totdat je klaar bent voor de wedstrijd en in de shape van je leven bent. Dan op de wedstrijddag een bruine tanning erop, bikini aan, haren en make-up in de plooi en stralen op een podium!

Inmiddels ben ik nu 27 wedstrijden verder en draai ik mee op het hoogste internationale amateurniveau. Binnen deze 27 wedstrijden heb ik 10 wedstrijden gewonnen met o.a. 2012, 2013, 2015 Nederlands Kampioen 2012, 2015 Loaded Cup Kampioen (wedstrijd in Denemarken) 2015 Nicole Wilkins Fitness Championships Kampioen (wedstrijd in Finland)

Andere finaleplaatsen waar ik erg trots op ben zijn; 4e plek Arnold Classic in Amerika (2013) 4e plek Nicole Wilkins Fitness Championships (2014) 6e plek Europese Kampioenschappen (2015) 3e plek Olympia Amateur UK (2015) 4e plek Wereld Kampioenschappen (2015)

Dit jaar heb ik dus 6 wedstrijden gedraaid waarbij ik bij alle wedstrijden in de finale heb gezeten (top 6) en ook 2x een winst heb behaald. Dit is een erg goede prestatie waar ik erg blij mee ben. Mijn jaar kan ik goed afsluiten en kijk al uit naar het nieuwe seizoen.

Zoals altijd probeer ik ook binnen deze sport het uiterste uit mezelf te halen. En ik heb mijn huidige ultieme doel nog niet behaald. In 2016 heb ik alweer nieuwe doelen gesteld en hoop zo op een top 3 te eindigen op het EK en WK. Daar ik daar nu erg dichtbij zit, vind ik het weer erg spannend om de wedstrijden te gaan draaien. De druk om te presteren is altijd hoog, maar wordt ook steeds hoger. Mensen weten inmiddels wie ik ben en hebben ook hun verwachtingen, maar uiteindelijk doe ik het nog altijd voor mezelf.

Op dit moment behoor ik tot een van de beste dames in deze sport in Nederland en probeer hierbij ook anders dames te motiveren om te gaan sporten. Hierbij geef ik andere dames training en ook poseerlessen om ze te helpen zich zekerder te voelen op het podium. En ook dames die gewoon lekkerder in hun vel willen zitten en geen podiumambities hebben.

Ik hoop dat ik jullie mee heb kunnen nemen in mijn avontuur in de sport van fitness en bodybuilding.

  • Beoordeel dit item
    (1 Stem)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1825 keer
terug naar boven