Kerstwandeling in Geijsteren

Ook dit jaar organiseert het Koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren weer de traditionele kerstwandeling op tweede kerstdag. Het mooie landgoed Geijsteren kan dan via routes van 5 en 10 km, door grote én kleine wandelaars worden verkend. Natuurlijk is er onderweg gelegenheid om iets te drinken, te eten en even op te warmen. Bij de Rosmolen, gelegen op een idyllische plek in het bos, brandt de vuurkorf en schenken de gildebroeders koffie en warme chocolademelk. Voor de allerkleinsten is er ranja verkrijgbaar en voor wie onderweg honger gekregen heeft, worden er pannenkoeken gebakken. Hoewel de Rosmolen niet opengesteld is bestaat de mogelijkheid om het indrukwekkende waterrad en het binnenwerk te bezichtigen.

Schaapsherder Mathijs Cuijpers zal met zijn bordercollie weer een demonstratie schapen drijven geven. Door middel van zachte fluitsignalen en minuscule gebaren communiceert hij met zijn hond en laat hij zien hoe een kudde schapen van het ene weiland naar het andere gebracht kan worden of bijeengedreven om bijvoorbeeld te worden geschoren.

Begin- en het eindpunt van de wandeling is Zaal de Kei, Nieuwlandsestraat 1 (5862 AG) in het hart van Geijsteren. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan van daaruit worden gestart, deelname kost € 2,50 (16 jaar en ouder) of € 2,- (11 tot 16 jaar.) Deelnemers jonger dan 11 jaar mogen gratis meedoen. In ruil voor het startgeld krijgen de deelnemers een routebeschrijving van de wandeling en een aantal vragen die onderweg moeten worden opgelost. Bij inlevering van het vragenformulier voor 16.30 uur maakt elke wandelaar kans op een leuke prijs.

De leden van het Koninklijk Sint Willibrordusgilde staan klaar om u op tweede kerstdag in Geijsteren te ontvangen en wensen u alvast heel fijne feestdagen toe. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1468 keer
terug naar boven