Music OneTwoFive 2 januari in Schouwburg Venray

Fanfare Eendracht al 125 jaar een begrip in Mieëldere. Wijsheid van 125 jaar geleden die anno 2015 nog steeds een positieve uitwerking heeft. Onze vereniging heeft er onder leiding van Guido Collaris zichtbaar zin om muziek te maken en straalt uit dat ze in volle bloei staat. We gaan onze 125e verjaardag afsluiten met een heel bijzonder cadeau voor iedereen die van muziek houdt. Een bijzonder cadeau wat we de naam meegeven: Music OneTwoFive.

In 1890 werd besloten tot het oprichten van een fanfare in Meerlo. Voorganger van de fanfare was de zangvereniging ‘Eendragt’, zoals blijkt uit een subsidieverzoek aan de gemeenteraad daterende van 3 februari 1871. Het fanfaregezelschap stelde zicht ten doel: ‘Het beoefenen der instrumentale muziek, om zowel kerkelijke als burgerlijke feesten op te kunnen luisteren, en door het geven van concerten het gezellige verkeer te bevorderen’. In de meest muzikale gemeente van Nederland staat Meerlo borg voor een eigen authentieke sound. De Speulplats, de locatie waar het ooit de fanfare begon in een schoolklas, is nu een modern gebouw met alle faciliteiten om te kunnen musiceren en het gezellige te koesteren. Onze vrienden die een cruciale rol spelen in het realiseren van financiële ambities dragen de vereniging een warm hart toe. Last but nog least zorgt de Muziekfabriek voor de verbindingen met andere muzikale verenigingen en de Mielderse gemeenschap. Hierbij staat het enthousiasmeren van de jeugd centraal.

Muziek is van alle tijden, maar elke tijd heeft zijn eigenheid. De fanfare pakt in dit concert in de schouwburg in Venray de hoofdrol. Een hoofdrol waarbij de 125 jaar muziek herkenbaar tot uiting komt. We zijn er in geslaagd om met eigen muzikanten, eigen zangers te laten zien dat fanfaremuziek van alle tijden is. Maar ook waar een dorp muzikaal groot in kan zijn, door deelname van het speciale kinderkoor Basisschool Megelsheim, Joint too en Just for fun. Martin Hurkens, de zingende bakker, gaat onze klassiekere werken een extra cachet geven. Daarnaast hebben we nog een hele mooie stevige indrukwekkende muzikale verrassing. Kortom graag willen we elkaar ontmoeten op 2 januari 2016 in de Schouwburg in Venray.  

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1343 keer
terug naar boven