Bijzondere Open Dagen van Modelspoorgroep Venlo

Modelspoorgroep Venlo houdt op zaterdag 2 april en zondag 3 april a.s. wel heel bijzondere Open Dagen. Niet alleen zijn de eigen modelbanen van de vereniging te bezichtigen, ook voor de liefhebbers van historische bussen en de fans van het grootspoor valt veel te beleven: Veolia zal aanwezig zijn met een GTW-treinstel en een zgn. Lint-treinstel. Een echte machinist zal de geïnteresseerden wegwijs maken op de ‘Bok’ van een GTW.

De private goederenvervoerder LOCON zal een G 1206, een 9900 (ex NS 1600), de 9802 (ex-NMBS reeks 63) laten zien en een V100. Verder zijn er de volgende bussen te zien een Ambassador van VDL, een MAN Lion-City gelede bus en diverse andere klassieke bussen. Met een van de bussen kan tegen een kleine vergoeding ook een ritje door Venlo gemaakt worden. In samenwerking met Hollandoto zal een modelbus in gelimiteerde oplage speciaal voor de MGV-Open Dagen te koop zijn. De grote gelijkstroombaan van de MGV is net terug van de succesvolle tentoonstelling in Goes. Uiteraard is hard gewerkt op deze baan zodat er voor de trouwe OpenDagen-bezoekers heel wat nieuws te zien is. Zoals u gewend bent is er een grote variatie aan modeltreinen te zien op de baan dankzij de zgn Fiddleyard. Ook de Kermisbaan is nogal vernieuwd en kan nu ook aanvullend opgebouwd worden aan de gelijkstroombaan. De Marklinbaan is dit jaar op pad geweest naar Gangelt (D). Deze baan is geoptimaliseerd: het ondergrondse van het centraal station is voorzien van nieuwe winkels. De uitbreiding van de gelijkstroombaan met een nieuw militair depot zal ook getoond worden. Alhoewel in een beginstadium is er al wat zichtbaar van een nieuwe Zwitserse smalspoorbaan. Vooral materieel en een enkel veel belovend bouwwerk zal u waarschijnlijk nieuwsgierig maken naar het vervolg.

Voor het eerst zijn onze Duitse vrienden van de Z-Stammtisch Rhein Ruhr bij ons te gast met een modelspoorbaan op schaal 1:220. Tenslotte zal ook spoor I schaal 1:32 weer niet over het hoofd te zien zijn met Hollandse taferelen.

Volwassenen betalen €1,00 entree. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen in ons clubgebouw aan de Kaldenkerkerweg 28a in Venlo. Ook voor een hapje en een drankje kan u terecht in onze restauratie. Een mogelijkheid dus om een origineel familieweekend te beleven of als hobbyist weer inspiratie op te doen. Het gebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer omdat het naast het NS-station in Venlo ligt.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1196 keer
terug naar boven