Ideeëndag op Natuurbegraafplaats Weverslo

Op zondag 22 mei staat het landgoed Weverslo - in het hart van de Peel tussen Deurne en Venray - weer in het teken van de jaarlijkse Ideeëndag Natuurbegraven. Het thema van deze bijzondere ontmoetingsdag is dit jaar: verkennen en kiezen. Er komen steeds meer mogelijkheden om een natuurlijke en milieubewuste uitvaart een persoonlijke invulling te geven. Artiesten en kunstenaars, ritueelbegeleiders, fotografen, leveranciers van kisten, urnen en lijkwades, uitvaartverzorgers en andere dienstverleners presenteren er wat zij daar aan kunnen bijdragen. Een open podium met gezellig terras biedt artistieke talenten de kans om zich te presenteren. En speciaal voor de kinderen is er een sprookjesnatuurwandeling over het landgoed met verhalenverteller Frans van de Pas. De Ideeëndag is een informele en ongedwongen ontmoeting, die helpt om persoonlijke keuzes beter te maken. De belangstelling voor begraven in de natuur groeit. Het groene en duurzame karakter van eeuwige grafrust in de rustgevende bosrijke omgeving van een natuurbegraafplaats oefent een grote aantrekkingskracht uit. Maar veel mensen weten nog niet zo goed wat zij zich daar precies bij voor moeten stellen. Een bezoek aan de Ideeëndag helpt om daar verandering in brengen. U ervaart dan de sfeer en het troostende karakter van een natuurbegraafplaats.

Kinderen voelen zich in de natuurlijke sfeer op Weverslo op hun gemak. Een begrafenis is daardoor voor hen niet eng, maar juist een natuurlijke belevenis. Op de Ideeëndag kunnen kinderen – ook met hun ouders – op pad gaan met verhalenverteller Frans van de Pas. Hij neemt hen mee op een sprookjesnatuurwandeling over het landgoed. Zo kan iedereen zelf ervaren hoe de sfeer is.

Enkele tientallen exposanten tonen er welke bijdrage zij kunnen leveren aan een natuurlijke en milieubewuste uitvaart, de voorbereidingen daarop en de nazorg die er bij hoort. Op het terras bij het open podium kunt u de hele dag genieten van een hapje en een drankje bij passende zang, muziek en van lezingen over diverse onderwerpen. De medewerkers van Weverslo zijn er om informatie te geven en u rond te leiden over de natuurbegraafplaats.

Zondag 22 mei van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Bezoekadres: Janslust 11, Heide. Voor meer informatie www.weverslo.nl en op www.facebook.com/ Natuurbegraafplaats.  

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 984 keer
terug naar boven