Openingsfestival skatebaan Wetteling

De skatebaan bij de Wetteling is al enkele jaren in gebruik en was toe aan een opknapbeurt. De skatebaan elementen waren na al die jaren in de buitenlucht toe aan vervanging. Een groep skaters uit Venray heeft het initiatief genomen en contact gezocht met de gemeente Venray. In overleg is toen de halfpipe weggehaald en verplaatst naar Ysselsteyn en zijn er plannen gemaakt voor een nieuwe schans op de skatebaan.

Ook heeft de jeugd ervoor gezorgd dat de twee overige elementen grondig zijn opgeknapt zodat deze weer veilig te gebruiken zijn. Door de verplaatsing van een van de basketbalpalen is de skatebaan ook weer praktisch te gebruiken.

Op zaterdag 18 juni organiseert een groep enthousiaste jongeren een kleinschalig festival vanwege de renovatie van de skatebaan aan de Wetteling. Ook is deze dag een symbolische opening voor het nieuwe skateseizoen en willen de jongeren van Venray laten zien dat zij veel positieve dingen in hun mars hebben. Jongeren kunnen heel veel betekenen voor de samenleving en zij laten dat op een ludieke en sportieve manier aan heel Venray zien.

Het festival zal om 12.00 uur door de jongeren spectaculair geopend worden en er zal tot 18.00 uur van alles te doen zijn. Alle inwoners van Venray en omstreken zijn van harte welkom! Er zijn activiteiten zoals skate-games en een 9 meter hoge opblaasbare klimwand. Voor de jongste inwoners van Venray is er door Wonen Limburg een springkussen gesponsord en daarnaast ligt er divers spelmateriaal waar iedereen gratis gebruik van mag maken. Natuurlijk zijn er ook verschillende dj’s. Voor gezonde snacks en koude drankjes hebben de jongeren ‘Eda Specialiteiten’ ingehuurd en is er speciaal voor de allerkleinsten een schmink-kraampje ingericht.

Na het festival is er de mogelijkheid om in jongerencentrum The B na te kletsen en een drankje te nemen.

Dit project is een initiatief van de groep jongeren die vorig jaar heeft deelgenomen aan de cursus Young Leaders van de NJR (Nederlandse Jeugd Raad). De NJR zet zich in voor jongeren die een voorbeeld kunnen zijn voor hun leeftijdsgenoten. Door middel van het aanreiken van handvatten leren jongeren zich bewust te zijn van hun houding en oefenen daarbij hun sociale vaardigheden.

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Venray, NJR, Eda specialiteiten en Synthese. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1168 keer
terug naar boven