Programma Koningsdag 2014 in Venray

Venray viert op 26 april 2014 Koningsdag

Er zijn een aantal activiteiten georganiseerd onder leiding van het Oranjecomité met diverse partners om er op zaterdag 26 april, samen met jong en oud, een feestelijke dag van te maken.

In het gemeentehuis vindt van 10.00 tot 12.00 uur de (besloten) ontvangst plaats van de gedecoreerden. Om 12.00 uur zal de Koninklijke Harmonie Euterpe haar jaarlijkse Aubade brengen aan de gedecoreerden. Op het Schouwburgplein en het Henseniusplein wordt weer de jaarlijkse Kinderrommelmarkt georganiseerd.

Van 09.00 uur tot 12.30 uur kunnen uitsluitend kinderen eventueel onder begeleiding van hun ouders, hun spulletjes verkopen. Wel zijn er in de vergunning een aantal voorschriften opgenomen zoals:
- De Kinderrommelmarkt wordt gehouden op Koningsdag op het Henseniusplein en het 
  Schouwburgplein in Venray.
- De kinderrommelmarkt is uitsluitend bedoeld voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
- De kinderrommelmarkt wordt gehouden van 09.00 tot 12.30 uur.
- Vanaf 06.00 uur is het plein beschikbaar voor het uitstallen van de spullen.
- De begeleiding van de kinderen door ouderen is toegestaan. Niet toegestaan is dat ouderen 
  zelf actief spullen verkopen.
- De (professionele) verkoop van gebruiksartikelen, zoals witgoed is niet toegestaan.
- Het gebruik van open vuur, bak- en braadtoestellen is in verband met de 
  veiligheidsvoorschriften niet toegestaan.
- Aanwijzingen door of vanwege het gemeentebestuur aangewezen toezichthouders dienen 
  stipt en onmiddellijk te worden opgevolgd.

In de middag zal op het Schouwburgplein en op de Grote Markt een muziekspektakel plaatsvinden en tevens zullen in het centrum de tonen klinken van diverse joekskapellen. Tijdens Koningsdag dit jaar organiseert OrlandoSport tussen 13.00 en 16.30 uur voetbal clinics op het Henseniusplein. Tevens zullen diverse dansgroepen demonstraties geven: Partisans Athletics(cheerleaders), Dansstudio Paul Janssen en Enjoy Zumba!. Verder kan tussen 13.00 en 16.00 uur de toren van de Grote Kerk worden beklommen en zijn er ook rondleidingen vanuit het VVV-kantoor in het centrum door het Gidsen gilde.

Traditioneel wordt ook deze Koningsdag in Partycentrum Anno ’54 besloten met de Koningsbridgedrive, die om 19.30 uur begint.

Op voorhand dank aan eenieder, die op wat voor manier dan ook, een bijdrage levert om het ook dit jaar weer een fijne Koningsdag te laten zijn.

Wij wensen iedereen een mooie Koningsdag!

VERKEERSWIJZINGEN KONINGSDAG 26 APRL 2014

Vanwege Koningsdag op 26 april 204 zullen er enkele verkeersaanpassingen zijn in het centrum van Venray. Het Henseniusplein en het Schouwburgplein zijn op 26 april afgesloten  voor het verkeer, incl. de toegang via de Merseloseweg. Het laad- en losverkeer zal via andere wegen geleid worden.

Van 02.00 uur tot 13.00 uur kan er op 26 april, niet geparkeerd worden op de parkeerplaatsen aan de Merseloseweg tussen het fietspad en de laad en losruimte van de Schouwburg vanwege de kinderrommelmarkt.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 2897 keer
terug naar boven