Meimaand Fietsmaand – De Oversteek

De Fietsvierdaagse Venray organiseert dit jaar voor de 5e maal een prachtige gezinsfietstocht van ongeveer 37 km in het kader van Meimaand Fietsmaand. Dit is een prima voorbereiding op de 30ste Fietsvierdaagse Venray. Deze gezinsfietstocht heeft de naam De Oversteek gekregen.


Tijdens deze tocht kunt u genieten van het enorme aanbod aan cultuur, kunst en natuur wat Venray en omgeving rijk is. Bovendien gaat de route via het fietsveer van Tante Jet over de Maas. Deze veertocht is voor de deelnemers gratis.
Daarnaast kunt u op de terugweg een bezoek brengen aan WORLD ART HOUSE. De sfeervolle galerie en beeldentuin zijn plaatsen waar kunstenaars en kunstliefhebbers zich thuis voelen. In de prachtig gelegen beeldentuin staat naast een vaste collectie beelden ieder seizoen een wisselend aanbod van beelden uit binnen- en buitenland en in de sfeervolle galerie worden wisselende exposities georganiseerd.
Deze tocht gaat plaatsvinden op zondag 25 mei. Ons inschrijfbureau staat bij het onlangs geopende restaurant Steaks and More.
De naam zegt het al, een steakhouse en meer: lunch, diner en terras. Dit restaurant is gevestigd aan het Henseniusplein 14.
Alle deelnemers aan deze tocht ontvangen van de eigenaar van Steaks and More een kortingsbon voor één van de gerechten van de kaart en bovendien is de 2e consumptie gratis. Deze kortingsbon kan men inleveren in de maand juni op de maandagen t/m donderdagen. Reserveren is gewenst. Men kan starten tussen 09.30 uur en 13.00 uur. Sluitingstijd is 17.00 uur. Bij de start ontvangt men een routebeschrijving en een fietsveerkaartje. De kosten van deelname bedragen slechts € 4,00 per persoon inclusief een unieke herinnering. Kinderen, onder begeleiding, kunnen gratis deelnemen. Deze route is ook geschikt voor mensen in een scootmobiel.

Dagje genieten
Op zondag 25 mei is het koopzondag in Venray en zijn de winkels in Venray geopend en kunt u na afloop heerlijk nagenieten op één van de gezellige terrassen of nog even gaan winkelen. Bovendien houdt Kiwanisclub Schieëpersland Venray e.o. haar eerste Schieëpersfieëst op deze dag. Dus voor het vertrek of bij terugkomst kunt u ook nog genieten van een prachtig programma.
Om 11.00 uur trekt een kudde schapen door het centrum van Venray met herder Sjraar van Beek onder begeleiding van Koninklijke Harmonie Euterpe. En vanaf 11.00 uur is er een braderie en kunt u genieten van diverse oude ambachten.

Samengevat meer dan voldoende redenen om deel te nemen aan deze prachtige gezinsfietstocht.

Noteer ook alvast de data van de 30ste Fietsvierdaagse Venray in uw agenda (22 t/m 25 juli).
Op onze site www.fietsvierdaagse-venray.nl kunt u de route van 2010 (Molen Nooit Gedacht), de route van 2011 (Museumtocht), de route van 2012 (Venray Bloeit Fietsroute) en de route van 2013 (Eco-route) gratis downloaden.

Wij hopen u te mogen ontmoeten op zondag 25 mei.
Stichting Fietsvierdaagse Venray

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1796 keer
terug naar boven