De Nationale Voorleesdagen bij BiblioNu

Logo De Nationale Voorleesdagen 2014De Nationale Voorleesdagen bij Biblio NuVan 22 januari t/m 1 februari 2014 zijn De Nationale Voorleesdagen. Dit jaar staan ze helemaal in het teken van het prentenboek van het jaar: Krrrr...okodil van Catherine Rayner.

Krrrr...okodil wil spelen met de kikkers, de libellen, de ooievaars en de nijlpaarden. Hij stampt door het riet en klappert met zijn kaken. Hij snapt niet dat hij de dieren aan de oever van de rivier een doodschrik bezorgt. Verdrietig trekt hij zich terug. ‘Arme krokodil, niemand wil met hem spelen’. Komt het goed?

Voorleesontbijt in de bibliotheken Horst en Venray

Op 15 januari wordt er gestart in de vestiging Venray met een voorleesontbijt voor de peuters van kindcentrum Leunen. Natuurlijk in het teken van Krrr..okodil. Op 22 januari is er in de vestiging Horst een voorleesontbijt voor de peuters van kindcentrum Het Blokkendoosje. Op woensdagmorgen 22 januari openen de Voorleeskampioenen van de basisscholen in de gemeente Horst aan de Maas en Venray de Nationale Voorleesdagen op verschillende basisscholen. Op deze manier hebben ze een extra oefening voor de lokale ronde in februari, waar bij de voorleeskampioenen tegen elkaar gaan strijden.

Krrrr...okodillen knutselwedstrijd

Tot 1 februari kunnen alle peuters en kleuters tussen de 2 en 6 jaar meedoen met een knutselwedstrijd. In de bibliotheek staan een aantal voorbeelden ter inspiratie. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en de maker van de mooiste krokodil wint een knuffelkrokodil. Kleur, knip en plak een originele krokodil en lever deze in bij de bibliotheek. Download het deelnameformulier (of haal er een in de bibliotheek). In de bibliotheek zijn leuke voorbeelden te vinden. Ook zijn er boekenkasten vol met ideeën! Bij inlevering krijgt de peuter of kleuter een leuke verrassing.

Interactieve voorstelling: voorlezen met gebaren

De nieuwe manier van voorlezen: het verhaal ondersteunen met gebaren. De ondersteuning met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van en kind en laat kinderen actief deelnemen aan het voorlezen. Het stimuleert horende kinderen om gebruik te maken van gebaren in combinatie met het gesproken woord en het vergroot ook de woordenschat bij de kinderen. Samen gebaren is vooral erg leuk! Het is de bedoeling dat de kinderen en ouders/opvoeders actief meedoen en zo spelenderwijs enkele gebaren leren. De voorstellingen voor kinderen van 2 - 4 jaar, samen met hun ouders/ verzorgers zijn op woensdag 22 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Horst en op woensdag 29 januari om 14.30 uur in de Bibliotheek Venray. Kaartjes zijn te koop bij de vestigingen van BiblioNu voor slechts één euro (ook voor de begeleider). Alle kinderen die lid worden van de bibliotheek vanaf 22 januari tot 1 maart krijgen een  vingerpoppetje cadeau. Zolang de voorraad strekt.

 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 1609 keer
terug naar boven