Jubileumjaar Vocal Group Transparant

Vocal Group Transparant is een vereniging van meer dan 115 zangers en zangeressen. De vereniging is medio 2009 opgericht en de leden zijn 15 tot 69 jaar jong.

VGT wil vernieuwend en kwalitatief muziek maken en grensverleggend optreden. Ontspanning, enthousiasme en plezier zijn hierbij heel belangrijk, want wat je graag doet, doe je goed! Een warme sfeer, onderlinge betrokkenheid en de gezamenlijke drive om iets bijzonders te creëren, maken de repetities op woensdag in De Witte Hoeve tot een wekelijks terugkerend ‘feestje’.

Dirigent, Combo, Vocal School en Buddy´s VGT heeft een gedreven dirigent (Rene Pisters), een muzikaal combo, een vocal school met een vocal coach (Wilmy van der Helm). Het combo bestaat uit een basgitarist (Jan Dael), een pianiste (Angelique van Dijk), een gitarist (Kyle Schoutrop) en een drummer (Jos Winkelmolen) en begeleidt de zangers muzikaal. De vocal coach leert de leden van VGT om hun zangperformance te verbeteren door te spelen met klank, ritme, woord, en beweging. Daarnaast zijn er buddy’s (ca. 2 buddy’s per stemsoort), zij zijn de rechterhand van de vocal coach. Het zijn ervaren leden die andere leden helpen in muzikaal opzicht.

Lustrum

In de afgelopen jaren heeft VGT al veel optredens verzorgd in binnenen buitenland. In 2014 bestaat VGT vijf jaar en dit wordt uitgebreid gevierd. Zo staan er verschillende optredens gepland, staat er in mei een jubileumreis met optreden gepland voor de leden en zal VGT op zaterdag 1 november 2014 een jubileumconcert geven in de schouwburg van Venray. Jullie zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Bezoek de website van Vocal Group Transparant op www.vocalgrouptransparant.nl.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Vrije tijd
  • Lees 2751 keer
terug naar boven