Ouderwetse gezelligheid tijdens de kermis bij ANNO54

Tijdens de Venrayse Kermis hebben we 2 orkesten opgenomen in ons programma die velen nog zullen kennen van het dansen tijdens de jaren 70/80 in Horst, Venray en Deurne. Daarvoor hebben we op zaterdag het orkest de Sparks uit Horst uitgenodigd. Velen zullen hen nog kennen uit de begin periode van 1963/1964 waar ze veelal muziek brachten van the Shadows . In de loop der jaren hebben er verschillende bezettingswisselingen plaatsgevonden in deze band. Laat u verrassen op zaterdag 6 augustus, vanaf 21.00 uur staan zij voor u klaar.

Maandag 8 augustus gaan we een oude traditie nieuw leven inblazen , we houden dan een matinee met de Peelzwervers. Ook deze zijn welbekend in het Venrayse, menigeen heeft dit orkest gehad op zijn/haar bruiloft. Aanvang matinee 14.00 uur tot …….

Maandag en dinsdagavond speelt vanaf 21.00 uur het orkest Jersey voor u.

Alle dagen vrij entree!!

Kermis Kroegentocht beleeft Lustrum!

Dit jaar steunt de kroegentocht de strijd tegen gynaecologische kanker

Het centrum van Venray zal op 8 augustus weer eensgezind kleuren. Normaal houdt de organisatie de kleur geheim, maar dit 5e jaar maken ze een uitzondering. Vol trots vertelt Giel Aldenzee dat ze voor roze gaan.

Lees meer...

Vredefeesten 2016

Van zaterdag 16 t/m dinsdag 19 juli 2016 worden in Vredepeel voor de 58ste keer de Vredefeesten Vredepeel gehouden. Aangezien in Vredepeel geen ‘echte’ kermis wordt gevierd zijn de Vredefeesten voor de inwoners de ‘kermis’. De feesten zijn in de directe omgeving goed bekend en uit omliggende dorpen komen dan ook jaarlijks vele mensen.

Op zaterdag 16 juli vanaf 21.00 uur speelt coverband ‘Motion’. Op zondag 17 juli begint de dag met een Heilige Mis om 9.30 uur in de plaatselijke kerk en om 14.30 uur is er de kindermiddag. Bij de diverse spellen kunnen waardebonnen gewonnen worden, waarmee men prijzen kan kopen in het ‘winkeltje’. Vanaf 21.00 uur draait Dj Guus uit Deurne.

Deze staat ook op maandag 18 juli op het programma. Voor degene die willen is er de mogelijkheid om hun zangkunsten te laten horen bij de karaoke. Dinsdag 19 juli om 13.30 uur is er een groot beach-volleybaltoernooi. Voor de basisschoolkinderen wordt er een luchtkussen geplaatst en een levend-zeeslag georganiseerd en voor actieve ouderen is er een eigen jeu-de-boule toernooi. ’s Avonds vanaf 21.00 uur staat een coverband voor de eerste keer in Vredepeel op het podium.

Alle activiteiten worden in en bij Gemeenschapshuis ‘De Kleine Loef’ gehouden en zijn vrij toegankelijk. Wij hopen jullie te mogen verwelkomen tijdens de 4 dagen Vredefeesten in Vredepeel.

Speciale tocht tijdens Fietsvierdaagse voor de jeugd

Op woensdag 27 juli wordt een speciale 18 kilometertocht voor de jeugd uitgezet met een extra natuurlijk tintje. De start en finishlocatie is bij Sportcafé De Wetteling in Venray. Deze tocht is speciaal voor kinderen en hun begeleiders – maar ook uitermate geschikt voor mensen in een scootmobiel. De deelnemers komen deze dag door de kerkdorpen Leunen, Heide en Veulen. De controle is bij het Boerderij ’t Platteland. Onderweg bieden gidsen van IVN Geijsteren- Venray bij het varkensbedrijf van de familie van Kempen een leuke natuuractiviteit aan. Al doende ontdekken de deelnemers welke waterdiertjes in de prachtig nieuwe (10 jaar oude) vijver voorkomen. De vijver is naar schatting 40 meter bij 15 meter. Mooi talud, veel waterplanten en voorzien van schoon regenwater. Bij terugkomst op de finishlocatie zijn er volop activiteiten voor de kinderen. Zo zijn er kinderspelen en kan men deelnemen aan XXL Superbellen blazen. Kortom, voor zowel jong als oud voldoende reden om deel te nemen aan deze unieke tocht. 

23 Juli Speelstad Venray!

Zaterdag 23 juli vindt Speelstad weer plaats. Ook dit jaar tovert de Junior Kamer het Schouwburgplein in Venray om tot een waar speelparadijs voor kinderen tot 12 jaar. Na het grote succes van de afgelopen jaren, hoopt de Junior Kamer de verwachtingen weer te overtreffen.

Lees meer...

Veulens Historie Herleeft op zondag 17 juli voor de 7e keer

In 1987 vierde carnavalsvereniging ‘Ut Dartele Veule’ haar 3 x 11 jarig bestaan. Om de nodige financiële middelen bij elkaar te krijgen om dit lustrum te vieren werd in de zomer van 1986 ‘Veulens Historie Herleeft’ georganiseerd. Een breed scala van werkzaamheden en gebruiken uit vroegere tijden werd weer ‘tot leven gebracht’. De eerste editie van de historische dag in Veulen was een groot succes. Zo groot dat besloten werd elke vijf jaar ‘Veulens Historie’ te laten herleven. Op zondag 17 juli a.s. ‘herleeft de oude tijd weer in Veulen’.

Lees meer...

Groots themaconcert Viva las Vegas in evenementenhal Venray

Met het themaconcert Viva Las Vegas wil Koninklijke Harmonie Euterpe een brug bouwen tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas stage acts uit de jaren ’70 & ’80. Euterpe is geïnspireerd door namen als Elvis, Tom Jones en The Rat Pack (o.a. Sinatra, Dean Martin). Deze beroemdheden worden aangevuld met eveneens grote ‘male singers’ die befaamd zijn om hun grote stage acts: Neil Diamond, Joe Cocker en Bono.

De line-up van uitvoerende zangartiesten voor deze avond zal bestaan uit lokale en regionale bekendheden. Daarnaast biedt Viva Las Vegas ook Nederlands beste Elvis performer, bekend in binnen- en buitenland, genaamd Bouke Scholten. Deze publiekstrekker bracht diverse singles uit en kwam in 2004 met een eigen album. Grote landelijke bekendheid kreeg Bouke met het winnen van de tv- shows als ‘Waar is Elvis?’ en ‘The Winner takes it all’. Het orkest zal voor de avond worden uitgebreid met een combo en voor een fraaie U2 / Bono act zal het orkest gezamenlijk met RU2 de show stelen.

De avond vindt plaats in de Evenementen Hal in Venray, die voor deze gelegenheid zal worden omgetoverd tot een ‘casino’ waardige concertzaal waarbij originele rekwisieten niet zullen ontbreken om het publiek in de Vegas sfeer te krijgen. Audio en lichttechniek zullen er voor zorgen dat de avond, inclusief afterparty, voor oog en oor een aangename verrassing zal zijn! Al met al een avondvullend publieksvriendelijk concert waarbij alle artiesten op hoog niveau cultuur op een groot podium ten gehore zullen brengen.

Kaartjes vanaf vandaag te koop via www.euterpevenray.nl

Tribute to The Cats op Ysselsteynse kermis

In de jaren 60 en 70 was de formatie The Cats niet weg te denken uit de vaderlandse hitlijsten. Tussen 1965 en 1985 stond de band bijna 40 keer in de Top 40 waarvan 5 keer op nummer 1. Daarmee is het misschien wel de succesvolste Nederlandse band, zeker als je daar nog de buitenlandse successen in mee neemt. De muziek van de mannen met typische namen als Veerman, Keizer, Schilder en Mühren is ook nu nog steeds ongekend populair en iedereen kent nog wel klassiekers als One Way Wind, Let’s Dance of Be My Day. Dat het muziek is van en voor alle tijden blijkt ook wel uit hun prestatie in de Radio 2 TOP 2000. Maar liefst 10 nummers van The Cats stonden in de laatste editie van deze lijst.

De laatste jaren is het fenomeen ‘Tribute Band’ een enorme opmars aan het maken in de wereld van live acts. Elke grote band kent wel een tribute act: muzikanten die de nummers van hun favoriete band zo goed mogelijk als het origineel neerzetten. Vaak gepaard met complete kopieën van shows, kleding en andere gimmicks. Ook voor The Cats kon dit natuurlijk niet uitblijven en zo is dan ook The Tribute To The Cats Band ontstaan. Helemaal mooi is dat deze band óók uit Volendam komt. Sterker nog: de band is vrijwel geheel familie van de originele leden van The Cats. Met hun achtkoppige bezetting van louter topmuzikanten voeren ze de nummers van The Cats geweldig uit. Sluit je ogen en het lijkt alsof de echte Cats op het podium staan.

Binnenkort is deze bijzondere tribute act te zien en wel tijdens de Ysselsteynse Kermis. Op 3 juli zal de Tribute To The Cats Band optreden in de tent van Roelanzia. Het concert begint om 16:00 uur. Bestel nu alvast de kaarten voor deze unieke gebeurtenis via www.roelanzia.nl of bij koop de kaartjes bij Roelanzia of Forest. 

Ysselsteynse kermis 2016

De Ysselsteynse kermis vindt dit jaar plaats op 1-2-3-4-5 juli. Het is nog één van de weinig over gebleven echte dorpskermissen, zoals deze vroeger in ieder dorp werd gevierd. Met de kermis attracties, die dit jaar voor het eerst staan, op het verharde Lovinckplein met daar de plaatselijke horeca om heen. Het is een feest voor jong en oud, welk dan ook goed bezocht wordt gedurende 5 dagen. Dit zowel op het kermisterrein maar ook in de horecagelegenheden. Er staat dan ook al meer dan 40 jaar een grote feesttent achter op de par-keerplaats van Partycentrum Roelanzia. Hier treden ook dit jaar weer een grote aantal artiesten/ feestbands op. Dit jaar zullen o.a. de Rosentaler, Gert Janssen, Double U Rules, feestband Proost, DJ. Rico, Tribute to the Cats Band, Blue Band, The Fools Coverband Class Go en de Rock/ Coverband Black Cadillac op de planken staan. Kortom een zeer gevarieerd programma voor de jeugd, en de wat oudere onder ons.

Ook is er op maandagmiddag nog het traditionele ‘kermis matinee’. Hier zal onder de klanken van De Drivers nog de Engelse Wals, foxtrot, losse Polka, Veleta en de Spaanse Wals worden gespeeld. Dus hier ook voor de echte dansliefhebbers een gezellig uitje. Kortom Ysselsteyn kermis een feest voor jong en oud…………….. 

Kroegentocht bruisende opening Boxmeerse kermis

De regiokermis in Boxmeer wordt aanstaande vrijdag voor de tweede maal geopend met een grootse kroegentocht. Na het succes van de Elfsteden-kroegentocht, die in Boxmeer elk jaar in januari wordt gehouden, besloten de horecaondernemers vorig jaar opnieuw de handen ineen te slaan tijdens de regio-kermis in het Brabantse dorp.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed