Logo
Print deze pagina

Voortaan elk jaar ijspret in Venray?

De Stichting Winterpret Venray heeft er voor gezorgd dat dit jaar drie weken lang geschaatst kan worden op de ijsbaan op het Schouwburgplein. Vanaf vrijdag 11 december t/m zondag 3 januari kan jong en oud genieten van dit evenement. Na een afwezigheid van enkele jaren vanwege allerlei perikelen heeft de nieuwe Stichting Winterpret Venray de draad weer durven oppakken. De initiatiefnemer van de stichting is Venray Centraal, de ondernemersvereniging van het centrum van Venray. De horeca bedrijven zorgen met een koek-en zopie-tent voor de versnaperingen.

De stichting Winterpret Venray staat volledig los van Venray Events die in 2010 zelf een ijsbaan heeft gekocht met de leverancier waarvan een langdurig juridisch conflict loopt. Er is besloten om de complete ijsbaan voor drie weken te gaan huren. Behalve de huurprijs van ca. € 40.000 zijn er nog extra kosten waardoor de totale exploitatie uitkomt op een bedrag van ca. € 90.000. Dat bedrag zou dan in die drie weken moeten worden opgebracht door het schaatsend publiek. Omdat dat moeilijk realiseerbaar lijkt, heeft de Stichting Winterpret een aantal sponsoren bereid gevonden om de exploitatie financieel haalbaar te maken. Zowel de gemeente Venray als de centrum winkeliers hebben hun nek uitgestoken om de ijsbaan dit jaar te kunnen realiseren. Daarnaast is een grote groep vrijwilligers bereid gevonden om hand- en spandiensten te verlenen. Hopelijk zal dit winter evenement voorafgaand aan de Kerstdagen tot na de jaarwisseling tot ieders tevredenheid plaatsvinden.

Belangrijker lijkt het, om het voortaan elk jaar op dezelfde wijze te kunnen organiseren. Om die reden kunt u gedurende de maand december uw mening geven op de website: www.burgersvanvenray.nl op de stelling: De ijsbaan hoort in het winterse Venray. U kunt daarop aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. Desgewenst kunt u ook uw eigen mening hierop vermelden.

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020