Logo
Print deze pagina

De dames van de Bonte Steek

Breien, haken, quilten, borduren, hardanger borduurwerk – de dames van handwerk/hobbyclub De Bonte Steek in Brukske draaien er de hand niet voor om. Elke donderdag komen ze bij elkaar om samen te handwerken. Dat is gezellig en je steekt er ook van elkaar iets op.

Handwerkclub De Bonte Steek is een initiatief van Els Bloemen, Lydi Goedee en Stans Garé. Ze leerden elkaar kennen bij de yoga in de wijk, bemerkten een andere gedeelde interesse en zo ontstond het idee om samen te gaan handwerken. Elke week treffen ze elkaar in het Wijkcentrum Brukske. Tien leden telt de groep inmiddels - allemaal vrouwen. Ieder brengt haar eigen handwerk en materialen mee. Lizzy breit met allerlei technieken bontgekleurde tasjes en uiltjes, Stien maakt de mooiste poppenjurkjes, Thea borduurt een tafelkleed en Stans, Lydi, Mia en Els borduren, haken, breien, quilten – net waar ze zin in hebben.  Els is momenteel bijvoorbeeld bezig met een quilt.

Andere technieken En dat is ook net het idee achter de handwerkclub. Gezellig met elkaar aan de praat, intussen lekker bezig zijn, en leren van  elkaar. Want de dames beheersen dan wel de nodige technieken, er is altijd wel iemand die ook een ander trucje kent. Lydi: ‘Het zou daarom zo leuk zijn als ook vrouwen uit andere culturen bij ons aanhaken. Zij kennen wellicht weer heel andere technieken.’ Kosten zijn er in elk geval niet aan verbonden.  De dames leggen alleen elke week 50 cent in voor de koffie en thee. En verder brengt ieder haar eigen spullen mee.

Nieuwe leden welkom De dames verwelkomen dan ook graag nieuwe leden bij hun handwerk/hobbyclub. Stans: ‘Dat kan ook als je een andere hobby hebt, kaarten maken of zo. Als het maar handwerk is en iets wat aan je eigen plekje aan tafel kunt doen. Kom maar een keer kijken of het erbij past!’ De dames van De Bonte Steek zijn elke donderdag van 13.15 tot 15.30 uur te vinden in  Wijkcentrum Brukske. En dan geven ze belangstellenden graag meer informatie.

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018