Logo
Print deze pagina

Natuurwerkdag in Overloon

Op zaterdag 7 november was de landelijke Natuurwerkdag. In Overloon vond deze werkdag plaats bij het heideterrein en nabij Bungalowpark de Vers.

Mede door het prachtige herfstweer was het voor de natuurwerkers van IVN De Maasvallei (Bosgroep Loonse Duinen, die deze dag hadden georganiseerd) heel plezierig werken op de Loonse Duinen in Overloon. Samen met vrijwilligers zijn ze bezig geweest met het onderhouden van de Loonse Duinen. Het werk bestond uit opslag van berken, dennen verwijderen en het wegknippen van braamstruikjes. Het werk, in dit unieke landschap met vele jeneverbesstruiken, werd afgewisseld met op z’n tijd gezellig een bakje koffie of thee en voor de kinderen was er limonade. Aan deze landelijke natuurwerkdag deden in Overloon maar liefst 26 vrijwilligers mee. Zo ook de jeugd van de scouting uit Overloon.

Op ruim 450 locaties verspreid over heel Nederland, werkten vele vrijwilligers deze dag mee aan het onderhoud en herstel van natuur en landschap. Denk daarbij aan onder andere wilgen knotten, houtwallen afzetten en het uittrekken van boompjes. Deze natuurwerkzaamheden werden allemaal door vrijwilligers verricht om het mooie landschap te behouden. 

Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2018