Logo
Print deze pagina

De juiste sfeer

Foto: Eijffinger Foto: Eijffinger

Met behang of zoals vroeger gezegd werd, wandbekleding, kun je op een vrij makkelijke manier je persoonlijke sfeer in je huis bepalen.

In de middeleeuwen werd er in Europa begonnen met behangen van muren. Dit werd gedaan met wandtapijten.

De Arabieren waren de mensen die deze vroegere voorloper van behang introduceerden. De tapijten langs de muren werden door hen in heel Europa geïntroduceerd. Aan het eind van de zestiende eeuw kwam een ander soort behang in de mode, goudleer behang dat werd bedrukt met een houtsnede. En rond 1750 werd er dagelijks door kunstenaars geschilderd op papier of stof om de wanden mee te bekleden.

Tegen het eind van de twintigste eeuw was het behang al een begrip geworden, maar waren de dessins en motieven zo goed als verdwenen. Toch blijkt het nu weer aan populariteit te winnen. Er is namelijk een meer dan ruime keuze aan motieven en patronen.

Je kunt je kamer veel sfeer geven door een wand te behangen met een mooie fotoprint, een klassieke bloem of streep of organische dessins. Er zijn meer dan mogelijkheden genoeg. Er bestaat ook een prachtig bloemdessin behang met metaaldeeltjes die in de loop van de tijd reageren op de omgeving. Het metaal oxideert en verdiept de kleuren. Jaar in jaar uit wordt dit behang alleen maar mooier.

En natuurlijk kunt u ook uw eigen behang ontwerpen met uw eigen foto op maat gemaakt, oneindig veel keuze.

Stan

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Wonen
  • Lees 2269 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020