Logo
Print deze pagina

Een houten vloer op vloerverwarming? Geen enkel probleem!

Perfect match
Parketvloeren en vloerverwarming worden steeds vaker in één adem genoemd. Dat is niet vreemd. Die twee gaan perfect samen. Het is een comfortabele manier van verwarmen. Het is wél belangrijk dat de parketvloer goed wordt afgestemd op het type vloerverwarming/koeling.

De eigenschappen van het hout en de opbouw van de houten vloer bepalen of deze geschikt is als hoofdverwarming of bijverwarming. Om een goede combinatie te maken, moeten voorschriften goed nageleefd worden.

De eigenschappen van hout bepalen uiteindelijk of de vloer geschikt is. Geadviseerd wordt om voor houtsoorten te kiezen die minder gevoelig zijn voor schommelingen in het vochtgehalte en de temperatuur, zoals eiken, merbau, teak en afzelia. Voor een goede warmteafgifte dient de Rc-waarde, warmtegeleidingweerstand, van het parket niet te hoog te zijn. Deze Rc-waarde is afhankelijk van de samenstelling en de dikte van het parket. Van belang bij het advies over de combinatie parket en vloerverwarming is het verschil tussen bijverwarming en hoofdverwarming.

De warmtegeleidingweerstand is bij bijverwarming wat minder van belang omdat er ook nog een ander verwarmingsbron is. Als de vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt, is deze weerstand van belang omdat de verwarming voldoende capaciteit moet hebben om de ruimte voldoende te kunnen verwarmen zodat deze behaaglijk is. Het parket dient bij voorkeur zo dun mogelijk te zijn.

Advies op maat
Hout is tijdloos, charmant en duurzaam. Een houten vloer krijgt elk jaar een beetje meer karakter en creëert een warme sfeer. Het is letterlijk de basis van het woongenot. Bij het bepalen van de keuze voor een houten vloer - naast de houtsoort- moet met factoren als hardheid, legpatroon en ondervloer rekening worden gehouden. De kwaliteit van een vloer wordt vaak pas zichtbaar na jaren van gebruik.

Daarom willen we onze klanten zo goed mogelijk adviseren en begeleiden bij het bepalen van hun keuze. Voor optimaal advies is technisch advies essentieel. Dat laatste geldt zeker als de vloer ook geluiddempend moet zijn. We kunnen elke vloer afstemmen op contactgeluidbeperkende eisen zoals bijvoorbeeld -10dB in etagewoningen. Daarvoor gebruiken we TNO gekeurde ondervloeren. Ons familiebedrijf bestaat al ruim 110 jaar en is zeer vakbekwaam en deskundig op het gebied van alle soorten houten vloeren, laminaat én PVC-vloeren.

Maatwerk
Naast vloeren vind u bij ons ook een afdeling die gespecialiseerd is in schuifwandkasten. Deze schuifwanden, schuifwandkasten en inloopkasten worden, naar uw wensen, op maat gemaakt. Dus heel persoonlijk maatwerk. Wij bieden keuze uit ruim honderd verrassende dessins en structuren, waaronder spiegels en diverse glassoorten. U bepaalt zelf de vorm, de stijl, de kleuren en de indeling. De indeling kunt u eventueel uitbreiden met een kledinglift, schoenenrek, draadmandjes, enzovoort. De toepassingen verfraaien het interieur en bieden bovendien efficiënte, hoogwaardige opbergoplossingen. Bijpassende wandmeubels en dressoirs behoren ook tot de mogelijkheden.

In de showroom in Sevenum worden op 900 m2 alle mogelijke houtsoorten getoond en staan diverse schuifwandkasten in sfeerkamers opgesteld. Loop gerust eens vrijblijvend binnen tijdens de openingstijden. Komt het u ’s avond beter uit? Maak dan een vrijblijvende afspraak met Udo Verhaag.

Showroom Verhaag: Horsterweg 38 te Sevenum

Openingstijden :
Maandag  13:00-18:00 uur
Dinsdag – Vrijdag 09:00-18:00 uur (pauze tussen 12:00-13:00 uur)
Zaterdag   09:00-16:00 uur

Telefoon: 077-4672244 www.verhaagparket.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Wonen
  • Lees 2613 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020