Logo
Print deze pagina

“De Voorkamer”: Woonwinkel in Leunen

In Leunen, nabij Venray, is een nieuwe woonwinkel geopend in antiek en decoratie. Suzanne Laurensse biedt een breed assortiment aan, dat past bij de nieuwste landelijke woontrends.

Van oudsher is een voorkamer een kamer aan de voorzijde van het huis, die enkel gebruikt werd op zondag en voor belangrijk bezoek. In de voorkamer vond je dan ook de mooiste spullen. “Lang heb ik daarom niet na hoeven denken over een toepasselijke naam”, vertelt Suzanne “mijn klanten ontvang ik met plezier in een sfeervolle winkel en geef ze graag het gevoel van thuis mee”.

Van origine is Suzanne vormgever en heeft jaren gewerkt bij museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Haar droom was om een eigen antiekwinkel te starten, waarin ze haar passie van antiek en nieuwe woontrends graag deelt met haar klanten. “Veelal krijgen mensen het idee van een stoffige winkel, bij het woord antiquair” aldus Suzanne. “Het is nu juist een uitdaging om klanten te laten zien hoe je oud met nieuw combineert voor een sfeervolle woninginrichting”. Het Leunse dorp is uitermate geschikt om een winkel te starten. Venray ligt op een steenworp afstand en je kunt nog eens snel een cadeautje kopen door het gratis parkeren.

“Leegstand in Venray en omgeving is niet nodig”
Dat er veel leegstand is in het centrum van Venray, is Suzanne niet ontgaan. Het weerhoudt haar echter niet om juist in deze tijd een winkel te openen. “Ik focus mij op de toenemende internetverkopen doormiddel van een webshop.“ vertelt Suzanne. “Tegenwoordig is de kracht achter een succesvolle business, het internet en de samen- werking met andere ondernemers. Daardoor worden kosten beperkt en branchegerichte ideeën over het ondernemen uitgewisseld. Ik werk onder andere samen met een restaurateur, lijstenmaker, schilder en klokkenmaker. Toch blijft de vraag naar een fysieke winkel altijd bestaan. We prikkelen graag onze zintuigen en winkelen is voor velen een ontspannend uitje. Leegstand in Venray en omgeving is niet nodig,” vindt Suzanne “het is een kwestie van toekomst gericht ondernemen met gezond verstand in een goed samenwerkingsverband.”

Suzanne verwacht medio februari de webshop www.de-voorkamer.com online te hebben met unieke cadeauartikelen, antiek en decoratie. De winkel is open op woensdag & vrijdag van 10.00 - 17.30 uur, zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op afspraak. De Voorkamer is gevestigd op de St. Apolloniastraat 1 naast het café Martens in Leunen.

  • Beoordeel dit item
    (9 stemmen)
  • Gepubliceerd in Wonen
  • Lees 6025 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020