Funky Old Furniture

Afgelopen juli is de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met het waarmaken van een heleboel dromen en ideeën. Na een opstartfase van een half jaar staat mijn bedrijf er: Funky Old Furniture.  

Oude en vergeten meubels worden omgetoverd tot bruikbare Funky meubelstukken. Meubels worden geheel gestript, voorzien van een compleet nieuw binnenwerk, verlijmt indien nodig, het hout bewerkt/gerestaureerd en voorzien van een nieuwe was of laklaag. En natuurlijk opnieuw gestoffeerd volgens een design wat ik van tevoren bepaal.

Het bedrijf staat officieel te boek als zijnde een internet bedrijf, zodat je 24/7 kan neuzen in mijn virtuele warehouse en je zo kan oriënteren in de wereld van bruikbare kunst. Maar om een ieder de kans te geven de meubels in ‘real-time’ te ervaren is er een echt warehouse gecreëerd op een locatie die zich er perfect voor leent. De oude wasplaats van de bussen achter het busstation in Venray (Julianasingel 29). Hartje centrum en voldoende gratis parkeerplek tijdens openingstijden. Zodra je het warehouse binnenkomt wordt je verrast door eigentijdse, inventieve objecten met vooral veel kleur in combinatie met ouderwetse gezelligheid. Door de vrolijke kleuren en het ontstane contrast tussen oud en nieuw komt er na de eerste indruk al een stukje nostalgie bovendrijven en komen de warme verhalen van weleer tevoorschijn.

De gedachte achter het hele concept is dat we af moeten van de wegwerp maatschappij en ons meer moeten realiseren dat we een andere richting uit moeten met onze wereld. Wat is er mooier dan beginnen met je eigen directe omgeving? Door hergebruik, up-cyclen en een eigen draai geven aan het bestaande kan je de prachtigste dingen creëren die passen binnen je eigentijdse interieur. Mijn eerste collectie staat klaar om bewonderd te worden.

Vanzelfsprekend kun je ook terecht voor een stuk inspiratie of advies. Misschien heb je zelf een stuk staan, waarvan je denkt; het mag niet weg, past niet binnen mijn stijl en ik weet niet wat te doen. Dat moet en kan anders. Wij kunnen samen kijken wat de mogelijkheden zijn en deze ten uitvoer brengen.

Ook voor een horecagelegenheid, de lobby van een hotel, de receptie van een bedrijf/instelling die het cradle-to-cradle principe of ‘groen ondernemen’ een warm hart toedragen is het een uitgelezen kans om datgene wat je uitdraagt tastbaar te maken door een meubelstuk van Funky Old Furniture te plaatsen.

Graag verwelkom ik je in mijn warehouse op vrijdag van 19.00 - 21.00u en zaterdags van 13.00 - 15.00u of op mijn website: www.funkyoldfurniture.com. Vanzelfsprekend is een afspraak zo gepland via het contactformulier op de website of een belletje naar 06-200 02 637. Op Facebook ben ik ook te volgen en komen er regelmatig voorproefjes voorbij van nieuwe ideeën die ik aan het uitwerken ben. Facebook.com/funkyoldfurniture.

Have Funky Fun! Anneke Derks-Arts

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 2290 keer
terug naar boven