Vrijwilligerswerk is vooral leuk!

Bij het woord vrijwilligerswerk denken veel mensen direct aan de zorg. Achter een rolstoel aanlopen, in het verzorgingshuis een kaartje leggen met ouderen, of een maatje zijn voor je medemens. Dit beeld klopt (gelukkig!) niet. Niettegenstaande dat voorgaande voorbeelden ontzettend mooi en vooral nuttig zijn; vrijwilligerswerk houdt veel en veel meer in. Plus: vrijwilligerswerk geeft ook nog eens enorm veel voldoening.

Vrijwilligerswerk heeft veel voordelen ten opzichte van een ´normale´ baan. Bij vrijwilligersorganisaties zul je niet vaak ellebogende collega’s tegenkomen. En, zeker een groot voordeel: je ziet meestal direct resultaat. Een lachend gezicht, een bedankje, iemand die geholpen is. Heel anders dan in een grote logge organisatie in het jaarverslag te moeten lezen wat het bedrijf waarvoor je werkt nu eigenlijk het afgelopen jaar gepresteerd heeft. Het grootste voordeel, en dat kan Match beamen aan de hand van de reacties van onze vrijwilligers: je gaat vrijwel altijd met een voldaan gevoel naar huis. Ook dat is bij een reguliere baan zeker niet altijd het geval. Mensen vinden vaak in hun eigen omgeving of via bekenden een vrijwilligersfunctie.

Voor wie dat hier niet kan of wil vinden is er de vrijwilligersvacaturebank, www.vrijwilligerswerkvenray. nl, in de gemeente Venray. Vrijwilligerswerk geeft mensen de mogelijkheid om mee te doen en hun eigen talenten te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te leren en mensen te ontmoeten. Om het vrijwilligerswerk in stand te kunnen houden is vooral waardering van de vrijwilliger erg belangrijk. En waarderen hoeft niet altijd met geld, maar een compliment of een pluim is vaak al goud waard. Ook de mogelijkheid tot het volgen van scholing voor de vrijwilliger, veelal gericht op praktische kant van het werk, en uitwisseling van kennis door vrijwilligers onderling is zeer waardevol.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Hanraets, Coördinator Match voor vrijwilligers Dr. Poelsstraat 6 5802 AX VENRAY Tel.: 0478 – 516 995 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%20" target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.vrijwilligerswerkvenray.nl 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1089 keer
terug naar boven