Inalfa in Venray gaat verhuizen

Inalfa Inalfa

Na bijna 62 jaar aan de Maasheseweg in Venray gevestigd te zijn zal Inalfa Roof Systems in 2016 verhuizen naar een nieuwe locatie in Venray. De huidige vestiging voldoet niet meer aan de moderne vereisten waardoor gekozen is voor een nieuwbouwproject aan De Hulst 2. Eind 2014 zal gestart worden met de bouw van het moderne gebouw dat het hoofdkantoor
van Inalfa, het Europese hoofdkantoor en de productiefaciliteiten zal huisvesten.

Het management van Inalfa
heeft na uitgebreid onderzoek gekozen voor nieuwbouw direct aan de A73. CEO van het Europese hoofdkantoor, Jan Tulkens, heeft ruim een jaar samengewerkt met een team van experts binnen en buiten Inalfa. De laatste gesprekken met wethouder Loonen gaven de uiteindelijke doorslag om voor deze locatie van ruim 4,5 hectare te kiezen. CEO Tulkens is zeer verheugd met deze plannen: “Het zal een hele operatie worden maar we zijn blij een centrale locatie gevonden te hebben waar we alle onderdelen in onderbrengen en natuurlijk dat we in Venray kunnen blijven”. De bouw zal midden 2015 afgerond zijn.

Geschiedenis
Inalfa werd in 1946 in Zeist opgericht door Hans Burgman als Metaalwarenfabriek Inalfa als fabricaat van draad- en gaasproducten waar na de oorlog veel vraag naar was. Na bijna tien jaar verhuisde de fabriek naar het Noord-Limburgse Venray. Producten die in de beginjaren gefabriceerd werden waren traproedes, kastrails, rolsloten, spouwijzers, etc. voor klanten als Philips en DAF. Snel genoeg veranderen de producten in gordijnrails, stoelen, en later oliekachels en haarden. De eerste steen van het gebouw aan de Maasheseweg werd in 1954 gelegd en in augustus 1955 werden de eerste producten in Venray vervaardigd. In 1957 werd al direct de eerste steen van de tweede hal in Venray gelegd.

Ruim 20 jaar werden de eerste schuifdaken voor de automobielindustrie gemaakt voor Rover en Saab en nu, ruim 60 jaar later behoort Inalfa tot de grootste leveranciers van schuifdaken voor de automobiel- en truckindustrie.

Moderne tijd
Inalfa ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt zonnedaken en open-dak-systemen voor de leidende autofabrikanten over de hele wereld, waaronder BMW Groep, Daimler, Chrysler Groep, Ford Motor Company, General Motors, Honda, Volkswagen, Audi, Volvo, Citroën, Chery, Geely, Hyundai Kia, Land Rover, Rolls Royce, Renault, Nissan en vele anderen. Inalfa combineert haar uitmuntende geavanceerde technische capaciteiten en een wereldwijde aanwezigheid met faciliteiten in Europa, Verenigde Staten, Zuid Korea, China, Brazilië, Mexico en Japan om aan alle wensen van haar klanten in alle regio’s tegemoet te komen. Inalfa Roof Systems is de laatste jaren enorm gegroeid. Dit jaar alleen al zijn twee nieuwe fabrieken in China en één in Korea geopend. Ook de fabriek in Slowakije is dit jaar uitgebreid vanwege de groeiende opdrachten en er worden komend jaar twee nieuwe fabrieken geopend in Polen en in Georgia, USA.

De vestiging in Venray huisvest ook het “Global Competence Centre” waar de concepten voor wereldwijde toepassing worden gedefinieerd en alle nieuwe daksystemen voor de Europese klanten ontwikkeld en getest worden. Deze nieuwe producten worden als pilot in Venray in productie gebracht, zodat een geoptimaliseerde productielijn naar één van de Oost-Europese fabrieken, of zelfs naar Azië, verplaatst kan worden.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 2334 keer
terug naar boven