Iedereen heeft talent

Je doet vrijwilligerswerk en je kunt jezelf ontwikkelen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Dat is mooi! In de zomer 2016 start in Venray het Vrijwilligerscollege, een landelijk initiatief dat al op minstens 25 plaatsen in Nederland succesvol draait.

Door alle maatschappelijke ontwikkelingen wordt vrijwilligerswerk belangrijk en er wordt steeds meer van vrijwilligers gevraagd. Vrijwilligers moeten taken overnemen van betaalde krachten maar zij missen soms de inhoudelijke kennis van dit werk. En voor de noodzakelijke opleiding is nauwelijks geld beschikbaar. Hoe werkt een rolstoel, hoe bouw ik een website voor mijn vereniging, hoe ga ik om met dementie, hoe communiceer ik het beste met mijn collega’s?

Het antwoord op dit dilemma is het Vrijwilligerscollege. Iedereen heeft een talent waarvan anderen kunnen leren.

Match voor vrijwilligers in Venray start met het Vrijwilligerscollege zodat vrijwilligers leren van en met elkaars kwaliteiten. Goed voor de ontwikkeling van de individuele vrijwilliger en zijn of haar inzetbaarheid binnen de organisatie. Ook biedt het mogelijkheden om over te stappen naar vrijwilligerswerk dat je wel zou willen gaan doen maar waar je nog kennis en vaardigheden voor mist. Het aanbieden van gratis trainingen en workshops betekent dat het werk van vrijwilligers wordt gewaardeerd!

Ben je ergens goed in en zou je dit aan anderen willen leren, meld je dan aan bij Match voor vrijwilligers. Of heb je een suggestie voor een workshop of training waar je als vrijwilliger behoefte aan hebt, laat het dan ook even weten. Reacties kun je sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp Vrijwilligerscollege.

Daarnaast blijven de bestaande cursussen van Match bestaan, die door professionele instanties worden gegeven of waar je een diploma of getuigschrift voor ontvangt. Deze zijn niet altijd gratis.

Ben je geïnteresseerd in een opleiding, training of workshop? Je kunt ze vinden op de website van Match.

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1091 keer
terug naar boven