Logo
Print deze pagina

65 Jaar vrijwilligerswerk houdt evenement springlevend

Kindervakantiewerk Venray bestaat dit jaar 65 jaar, een organisatie die al die jaren draaiende gehouden wordt door vrijwilligers. Een van de poten waar Kindervakantiewerk Venray op draait is het programma. Dit is dan ook in handen van het team vrijwilligers, dat de kern vormt: de organisatie. Altijd op zoek naar verjonging en vernieuwing, ook via de vacaturebank van Match, dat altijd in beeld is. De groep van zeventien op dit moment, waarbinnen ook het bestuur, vult de dagdelen met de thema’s in. Hiervoor vrijwilligers werven vergt de nodige energie.

Dat hoeft niet gezegd te worden van een andere krachtige poot: de leiding. Het begeleiden van de groepjes kinderen. Een hele week actief rond de honderdvijftig stuks, waarvan er dit jaar ruim de helft al eerder deelnamen. Aan nieuwkomers geen gebrek en dan gaat het vooral om de groep 15/16 jarigen. Voor werving wordt veel gebruik gemaakt van social media. Maar het gegeven dat veel van deze jeugd als kind heeft deelgenomen aan dit jeugdevenement en een goede mond op mond reclame, verklaart ook wel het enthousiasme en de bereidheid een week vakantie te besteden aan dit vrijwilligerswerk. De saamhorigheid is groot en de dank van de kinderen ook. Dit blijkt uit de tekeningen, bloemen en andere vormen van dank die aan het eind van de week voor ‘hun leiding’ meegebracht wordt.

De organisatie zelf beloont iedere dag met gratis koffie, thee of ranja hun vrijwilligers. Het feest op vrijdagavond en niet te vergeten de roos, die ieder jaar uitgereikt wordt.

Binnen de vrijwilligers mag een derde groep niet vergeten worden: de spelbegeleiding. Opa’s, oma’s, en anderen die een of meerdere dagdelen bij spel of spelletje de regie voeren. Hier worden ook maatschappelijke stagiaires voor ingezet.

Alles bij elkaar een mierenhoop waar structuur in zit, met een organisatie die altijd open staat voor nieuwe ideeën en waar de vrijwilligers het grootste gemeengoed zijn. Dat is immers wel bewezen in die 65 jaar. 

match-voor-vrijwilligers3

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1322 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020