Thema Venrayse Ondernemersprijzen 2017 bekend!

Foto: P. van Osch Groenteproducties uit Leunen winnaar 2015

Het thema van de Venrayse Ondernemersprijzen 2017 is ‘Vakmanschap 2.0’. Dat heeft Joost van der Weiden, voorzitter van het organisatiecomité, bekend gemaakt aan de voorzitters van de regionale ondernemersverenigingen. Zij kunnen dus weer op zoek naar een geschikte kandidaat die bij dit thema past.

Het eerste onderdeel van het thema is vakmanschap. Een activiteit die zich richt op het maakproces waarin een vakman zichzelf, zijn kennis, zijn zorg en aandacht investeert. Met het begrip vakmanschap kan ook een link gelegd worden met de wijze waarop vroeger het ondernemerschap ‘geleerd’ werd. Al vanaf de middeleeuwen kennen we het systeem van ‘meesters en gezellen’. Een systeem waarbij het overdragen van kennis en leren van elkaar centraal staat. Vooral in de echte ambachten, waar vaardigheden een belangrijke rol spelen, is dit ook vandaag de dag nog terug te vinden.

Het tweede deel van het thema is de toevoeging 2.0. De term 2.0 komt oorspronkelijk uit de internet omgeving waarbij de term ‘web 2.0’ aangeduid werd om de interactiviteit aan te geven. Men kon niet alleen maar downloaden maar ook uploaden. Inmiddels wordt de term 2.0 gebruikt om meer in algemene zin vernieuwing aan te geven, de moderne uitvoering van iets, dat iets van een betere uitvoering, of betere kwaliteit is.

De term 2.0 is aan het begrip vakmanschap toegevoegd om op die manier het vernieuwende bij het begrip vakmanschap te introduceren. Dit jaar wordt er gezocht naar de ondernemer die: zelf het vak van ondernemer tot in de puntjes verstaat. Een ondernemer die uitblinkt om zichzelf én zijn personeel te motiveren als vakman continue bij de tijd te blijven. Een ondernemer die extra kennis van het product en de markt heeft, meer zorg en aandacht besteedt aan het creatie- en maakproces en hiermee hét product of dé service levert waarmee zijn concurrenten achter blijven.

In september worden de kandidaten officieel voorgesteld en gaan zij een intensief traject in. De deskundige jury bepaald jaarlijks wie de Loek Nelissen prijs wint. Op donderdag 5 januari 2017 vindt de grote presentatie aan het Venrayse publiek plaats in de Schouwburg van Venray tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsevenement van ondernemend Venray. 

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1277 keer
terug naar boven