Logo
Print deze pagina

Een ongeluk in het buitenland: en dan?

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Nog een paar weken en dan pakt een groot deel van Nederland de bagage weer in de auto en rijdt, al dan niet met caravan, richting het zuiden.

Als het goed is, sta je niet stil bij wat er allemaal fout kan gaan op weg naar de vakantiebestemming. En dat is maar goed ook; vakantie is er om te ontspannen en plezier te maken.

Toch wil ik graag een paar tips meegeven. Mocht er iets fout gaan onderweg, dan weet je in ieder geval hoe je moet handelen.

Zorg vooraf voor een goede reisverzekering. Let erop, dat deze verzekering de kosten van vervangend vervoer en/of repatriëring dekt.

Neem een Europees schadeformulier mee. Als je een ongeval meemaakt met schade of letsel, vul dat dan zo volledig mogelijk in, en laat de andere partij dat ook invullen. Zet beiden een handtekening, maar zet die handtekening alleen als je het volledig eens bent met de omschreven toedracht.

Maak foto’s van de plaats van het ongeval met de betrokken voertuigen, zo mogelijk wanneer deze nog niet verplaatst zijn. Maak ook foto’s van de verkeerssituatie ter plaatse. Als dat allemaal niet mogelijk is, bijvoorbeeld doordat je daar niet toe in staat bent vanwege de ernst van het letsel, moet dat later zoveel mogelijk worden gereconstrueerd. Als het goed is, komen bij dat soort ongevallen wel politie en ambulance ter plaatse. Je belangenbehartiger kan dan later het proces-verbaal van de politie opvragen.

Meestal is bij een ongeval in het buitenland het recht van dat land van toepassing. Dit hoeft geen probleem te zijn, omdat je voor hulp gewoon een Nederlandse letselschadeadvocaat kunt inschakelen. Binnen de EU bestaat de regeling, dat de buitenlandse aansprakelijkheidsverzekeraar een Nederlands regelingsbureau moet inschakelen als het slachtoffer in Nederland woont. Op die manier kan de schade gewoon door een Nederlandse deskundige advocaat worden geregeld.

Het team van Van der Putt Advocaten wenst u alvast een prettige en vooral behouden vakantie toe!

“Ook U heeft rechten; laat U dan ook niet afschepen!”
Mr. Arthur (A.J.F.) van Dok Van der Putt | Patersstraat 15 Venray | 0478-556679 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.| www.putt.nl

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1411 keer
Ontwikkeld door Intoappsnwebs | Venray boeit! © 2020