Match voor vrijwilligers nieuwe stijl: van theorie naar de praktijk

In januari van dit jaar heeft Match voor vrijwilligers aangekondigd aanzienlijk te gaan veranderen. Met name door een verschuiving van de focus op organisaties die met vrijwilligers werken naar een duidelijke focus op de vrijwilliger zelf. Nu is de tijd rijp om onze ambitieuze plannen om te zetten in succesvolle praktijk!

Match voor vrijwilligers start nog deze zomer met het Vrijwilligerscollege, waar vrijwilligers hun talenten nog verder kunnen ontwikkelen of juist nieuwe vaardigheden kunnen leren. Dit college, waar cursussen en workshops uitgevoerd worden door en voor vrijwilligers, biedt mogelijkheid tot scholen, ontwikkelen en motiveren. Hier komen vraag en aanbod bij elkaar, op een laagdrempelige, vraaggerichte, flexibele en goedkope manier. Houd de website van Match in de gaten om te zien wanneer / welke workshop is. Heb jij als vrijwilliger leervragen en/of wil je als vrijwillige trainer jouw kennis en vaardigheden delen met andere vrijwilligers? Meld je dan aan bij Match!

De werkwijze van Match voor vrijwilligers is vanaf januari duidelijk veranderd in een meer ondersteunende rol naar vrijwilligers. Match stimuleert meer en meer de vrijwilliger om zelf op zoek te gaan naar een passende vrijwilligersfunctie en helpt alleen daar waar nodig. Dit past prima binnen het beleid van de gemeente Venray, die mensen eveneens stimuleert zelf aan de slag te gaan. Voor mensen, die door diverse omstandigheden, niet zelfstandig aan de slag kunnen als vrijwilliger gaat Match na de zomer vrijwilligerscoaches opleiden, voor begeleiding op maat.

Samen met al deze veranderingen gaat ook de bekende Dag van de Vrijwilliger een nieuw jasje krijgen. Voorheen stond tijdens deze feestelijke dag de prijsuitreiking van ‘De Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ centraal. Vanaf dit jaar komt hier de vrijwilliger meer centraal te staan. Deze dag zal gehouden worden op 7 december 2016, op de nationale dag van de vrijwilliger.Meer informatie hierover volgt binnenkort!

Wij zien je graag bij Match voor vrijwilligers,
Dr. Poelsstraat 6,
5802 AX Venray

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vrijwilligerswerkvenray.nl
0478 – 516 995

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1213 keer
terug naar boven