Doorborrelen of niet doorborrelen? That's the question!

Tijdens de afgelopen feestdagen heeft iedereen naar hartenlust kunnen bijpraten en bijeten met zowel familie, vrienden als semi-zakelijke zogenoemde netwerkrelaties. Ik kan zelf geen oliebol meer zien! Ook de wijn laat ik de komende week eventjes keurig staan. Mijn maag borrelt al bij slechts het zien van een enkele wijnfles, door het teveel aan geconsumeerde zuren. Ik ben dus even borrel-moe en dat terwijl het jaar nog maar goed en wel 2 weken is begonnen. Carnaval is al vol in zicht en de ‘pre-carnavalsborrels’ staan al op de planning. Dus stel ik de vraag: Hoe kan ik de komende weken toch lekker blijven borrelen?

Het antwoord blijkt een stukje lastiger dan ik had gedacht, totdat ik afgelopen weekend een wel erg grappig verhaal te horen kreeg over mijn kleine nichtje. Zij had tijdens de feestdagen gevraagd aan haar opa: “Wat is dat drankje dat je daar inschenkt?” Haar opa, een grote liefhebber van jonge klare, antwoordde met een knipoog: “Dat is heel bijzonder en fris water!”. Een uurtje later vraagt ditzelfde nichtje aan haar moeder “Kan ik een drankje voor je halen?” “Graag” antwoord haar moeder. “Ik lust wel een glas water.” Mijn nichtje loopt naar de keuken, ziet de fles jonge jenever op het aanrecht staan, pakt een limonadeglas uit het keukenkastje en vult deze tot een centimeter onder de rand. Haar moeder neemt het glas aan gevolgd door een grote dorstige slok. Je raad het al? Jawel! Een flinke proest jenever vliegt vervolgens over alle toastjes heen!

Resultaat van dit verhaal? Een maag die mogelijk nu ook alert is geworden bij het zien van enkel een glas water. Hoe kan je de komende weken dan toch lekker blijven doorborrelen? Mijn meest zinnige en oersimpele antwoord luid: “Niet”. Goed gezelschap en een kopje thee, daar is niets mis mee vind ik! Je maag mag er best even vol van zitten en zoals gezegd: de carnaval is al behoorlijk in zicht, dus spaar je krachten en maak van de komende vrijdagmiddagborrel gerust even een theekransje. Zie je het al voor je? De mannen van de bouw op vrijdagmiddag aan de venkelthee? Dan wordt het pas boeiend!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1731 keer
terug naar boven