De winter is begonnen?!

Waar de winter in Nederland nog behoorlijk op zich laat wachten, doet hij deze week in Venray, zeer plaatselijk, toch echt zijn intreden. Bij De Jongens van Boven aan de Patersstraat ligt een dik pak sneeuw op het dak en staan de ijsbloemen op de ruiten.

Sta er dan ook niet van te kijken als je de komende dagen via je social media door je vrienden wordt uitgenodigd voor een sneeuwbalgevecht. De Jongens van Boven hebben namelijk weer iets nieuws verzonnen. Na “Space Rush”, een interactief etalagespel dat afgelopen zomer tijdens de kermis gelanceerd werd, organiseren zij nu een groots online sneeuwbalgevecht waar geen vlokje echte sneeuw aan te pas komt.

Het sneeuwbalgevecht is een eenvoudig maar verslavend spel waarbij je het opneemt tegen vijf Facebook vrienden. Heb je geen Facebook? Niet getreurd. De Jongens zijn niet te beroerd om het tegen je op te nemen. De bediening van het spel kan traditioneel met het toetsenbord en muis maar ook je smartphone kan als gamecontroller worden gebruikt. Met een veeg over je telefoonscherm schiet je een sneeuwbal richting je vrienden op je computerscherm.

“Dit spel is een mooi voorbeeld van hoe nieuwe technologieën en interactieve media marketing kan ondersteunen en daarmee kan bijdragen aan een positieve merkbeleving. Koppel je een dergelijk spel aan een winters merk zoals bijvoorbeeld Unox of Chocomel, dan komt de doelgroep van dit merk op een positieve en speelse manier met het merk in aanraking. Wordt de campagne vervolgens op de juiste manier gepositioneerd dan zal het positieve beeld en daarmee ook de fan base (het aantal trouwe volgers) van het merk groeien”, aldus Creemers. “Omdat technologie steeds meer zijn intreden, doet in ons dagelijks leven, denk hierbij bijvoorbeeld aan de dominante rol van social media, tablets en smartphones, speelt marketing hier steeds vaker goed op in. De mix van technologie en marketing maakt nieuwe, innoverende campagnes mogelijk. Veel bedrijven, waaronder ook De Jongens van Boven, experimenteren met deze nieuwe technologieën. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, wat een goede zaak is. Experimenteren en leren hoort bij de fase waarin we ons bevinden”.

De Jongens van Boven is een collectief van twee creatief ontwerpers en twee ontwikkelaars, ontstaan uit de samenwerking van de drie Venraayse ondernemers Ramon van de Laar, Maikel van de Lisdonk en Roel Creemers. De Jongens zijn gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en ontwikkelen van bijzondere interactieve concepten. Denk daarbij aan serious games voor musea en creatieve interactieve marketing campagnes en websites. En ze hebben al, voor niet de minste opdrachtgevers concepten ontwikkeld. Wat te denken van ’s lands grootste evenementenorganisatie ID&T, het huis van de toekomst Living Tomorrow in Brussel en het Zuid-Afrikaans verkeersbureau South African Tourism. “We kunnen wel stellen dat De Jongens buiten Venray misschien wel bekender zijn dan in Venray zelf. Omdat te veranderen verzinnen we zo nu en dan zoiets”, grijnst Van de Laar.

Kun je niet wachten tot de winter echt begint? Haal dan je winterjas, handschoenen en muts maar uit de kast en ga naar www.sneeuwbalgevecht.com en daag je Facebook vrienden uit!

  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Zakelijk
  • Lees 1758 keer
terug naar boven