Mts Jeuken de Swart teelt ‘de koningin der aarde’ met passie

De asperge is een bijzonder product. Ieder jaar opnieuw geboren, elke keer weer hevig gekoesterd. En ook haar koosnamen liegen er niet om: ‘koningin der groente’, het ‘witte goud’, ‘points d’amour’, ‘parels van het land’. Peter en Angelique van Mts Jeuken de Swart in Oostrum telen dit bijzondere product met veel passie. Ze hebben diverse kassen en aspergespercelen aangeplant, zodat er nu in totaal ongeveer 7,5 ha. asperges geteeld kunnen worden van half maart tot 24 juni. In Meterik in de verwarmde kas worden de vroege asperges geteeld. Als het steken daar is afgelopen gaan ze verder met de koude kas in Well. Vanaf het moment dat de zon er door komt en de temperaturen oplopen, komen de asperges van buiten. Na het steken gaan de asperges zes uur in het water, waarna ze worden gesorteerd. Van de sorteerband gaan de asperges rechtstreeks naar de verswinkel waar u ook terecht kunt voor altijd verse aardbeien die zij ook zelf telen. Wat voor Peter en Angelique ooit klein begon is inmiddels een begrip in de regio: Mts Jeuken de Swart, altijd vers! Verse producten, kwaliteit en smaak, dat zijn de hoofdzaken die in dit familiebedrijf boven alles staan.

Vers is waar zij voor gaan en staan, zo vanaf het land bij u op tafel en niet anders dan vers gerijpt door het seizoen. In de verswinkel koopt u gegarandeerd de lekkerste asperges en aardbeien. Loop gewoon eens binnen en laat u verrassen.

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
Zondag gesloten

Maatschap Jeuken de Swart
Stationsweg 82
5807 AC Oostrum
Telefoon: 0478-5882678
Website: www.jeukendeswart.nl
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: www.facebook.com/MtsJeuken-deSwart

Oud-Venraynaar nieuwe gastheer Ristorante La Piazza

Met ingang van 1 april aanstaande is geboren en getogen Venraynaar Felix Rippe de nieuwe eigenaar van het Italiaanse restaurant La Piazza in Venray. Rippe neemt het horecabedrijf over van Birgit Eicher die het restaurant ruim anderhalf jaar runde met haar partner Giovanni. Eicher en Rippe verheugen zich op een succesvolle voortzetting van het zoete Italiaanse leven in Venray.

Lees meer...

Mathijs Jacobs trots nieuw lid van Jeunes Restaurateurs

Restaurant De Beejekurf heeft zich aangesloten bij de Nederlandse afdeling van Jeunes Restaurateurs (JRE). Een Europese restaurantvereniging van jonge, getalenteerde chefs. Het restaurant aan de Paterslaan schaart zich met het lidmaatschap in een rij van 30 Nederlandse top-restaurants waarvan de jonge eigenaren (zij kunnen intreden van 23 tot en met 42 jaar) er een gezamenlijke visie op het vak op nahouden. In Limburg is De Beejekurf de vijfde zaak die deel uit maakt van JRE. De Nederlandse vereniging maakt onderdeel uit van een internationale organisatie die is vertegenwoordigd in zeventien Europese landen.

Lees meer...

Mathijs Jacobs trots nieuw lid van Jeunes Restaurants

Restaurant De Beejekurf heeft zich aangesloten bij de Nederlandse afdeling van Jeunes Restaurateurs (JRE). Een Europese restaurantvereniging van jonge, getalenteerde chefs. Het restaurant aan de Paterslaan schaart zich met het lidmaatschap in een rij van 30 Nederlandse top-restaurants waarvan de jonge eigenaren (zij kunnen intreden van 23 tot en met 42 jaar) er een gezamenlijke visie op het vak op nahouden.

Lees meer...

Bak jij de lekkerste appeltaart van Noord Limburg?

Iedereen kent natuurlijk ‘Heel Holland bakt’ en op 17 februari start de Limburgse variant ‘Heel Limburg bakt’. Op 7 verschillende horecalocaties in Limburg kun je jouw zelfgemaakte appeltaart presenteren. Een leuke bakwedstrijd voor iedereen in deze regio.

Jureren van de taart
Een deskundige jury, bestaande uit professionele bakkers uit de regio, beoordelen de huisgemaakte taarten op uiterlijk, smaak, afwerking en creativiteit. De winnaar van de voorronde gaat door naar de Grote Finale op zondag 10 april bij Pannenkoekenrestaurant Hagerhof in Venlo.

Lees meer...

‘Ster behouden altijd weer spannend!’

Wij zijn het hele jaar druk bezig om onze gasten een geWELLdige gastronomische ervaring te laten beleven. Eten moet ‘Smerig Lekker’ zijn volgens René of dit nu een lunch, diner of een partij voor 300 gasten is, elk bord verdient alle aandacht.

Wij willen mensen laten ervaren wat een sterrenzaak is maar merken dat niet iedereen zomaar een sterrenzaak binnenwandelt om wat te gaan eten. Brienen aan de Maas wil graag toegankelijker zijn. Daarom kunt u bij René en Marja kiezen uit verschillende voor- tussen- en hoofdgerechten of uit een wisselend dagmenu.

Lees meer...

Robert Hermans uit Swalmen bedenkt het origineelste Wagyu gerecht

Een tijdje terug stond in Venray boeit! de oproep dat Mister Wagyu op zoek was naar het origineelste Wagyu gerecht. Dat er oneindig veel mogelijkheden zijn met dit culinair en heerlijk vlees bewees wel het aantal inzendingen. Uit al deze recepten heeft Mister Wagyu het recept van Robert Hermans uit Swalmen gekozen als winnaar. Zijn originele recept is: Heerlijke stoverij van Wagyu vlees, Sherry en Cashewnoten. Hij wint hiermee een rondleiding voor 4 personen bij Mister Wagyu. Tijdens de rondleiding mogen ze de Wagyu masseren met de massageborstel en krijgen ze heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. Verder wordt het recept geplaatst op de sites van Mister Wagyu en Venray boeit! en krijgt het recept speciale aandacht in onze krant. Namens Venray boeit! feliciteren wij Robert Hermans met deze prijs en wij wensen hem alvast heel veel plezier bij Mister Wagyu. Via deze weg bedanken wij, ook namens Mister Wagyu, iedereen die aan deze wedstrijd heeft meegedaan. Hieruit kunnen we concluderen dat er veel culinaire mensen in deze regio wonen.

Heerlijke stoverij van Wagyu vlees, Sherry en Cashewnoten

Ingrediënten:
500 gr Mister Wagyu Sukade
2 a 3 uien
1 pak Japanse rijst
200 dl Wagyu bouillon getrokken met verse kruiden en een Wagyu burger
5 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels droge sherry
2 eetlepels suiker
1 theelepel witte wijn
2 bosuitjes, fijngesneden
250 gr oesterzwammen

Bereidingswijze:
• Kook de Japanse rijst. Laat het zo’n 20 minuten zacht koken met de deksel op de pan, totdat het water verdampt is.
• Snij intussen het vlees in dunne reepjes. Echt zo dun als je kan. Snij de ui in dunne halve ringen. Doe de krachtige Wagyu bouillon, sojasaus, suiker, droge sherry en witte wijn in een grote pan, doe de ui erbij en breng aan de kook. Kook de ui ongeveer 5 minuten tot hij zacht is. Doe dan de vleesreepjes erbij en kook dit al omscheppend een paar minuten.
• Wagyu vlees mag lekker rosé zijn!
• Inmiddels is je rijst gaar. Verdeel de rijst over 4 kommen en verdeel het vleesuienmengsel over de rijst. Giet per kom een paar eetlepels van het kookvocht erover. Garneer met de fijngesnipperde bosui en wakame.
• Strooi er wat knapperige cashewnoten over....En natuurlijk opeten met stokjes!

Ik wens jullie smakelijk eten!

Lees meer...

BIJzonder voor iedereen, daar gaan wij voor!

Wij gaan u in de watten leggen. Een middag of avond onbezorgd genieten. Dat is wat het team van De Beejekurf u wil laten beleven. Dit kan bijvoorbeeld met ons BIJzondere ‘Beejekurfmenu’ voor 29,50 euro. De keuze die wij voor u hebben gemaakt, zorgt ervoor dat u heerlijk kunt genieten van een wisselend 3-gangen menu. Regelmatig passen wij dit menu aan zodat u steeds weer opnieuw de heerlijkste seizoensprodukten kunt proeven. We vinden het belangrijk om veel moois uit de streek in onze gerechten terug te laten komen.

Lees meer...

Asperges en aardbeien van Jeuken, Altijd Vers

Het is weer aspergetijd. Vanaf 1957 zijn mijn ouders begonnen met de het telen van asperges. Zij hadden in die tijd een gemengd bedrijf met koeien en varkens met daarnaast asperges, suikerbieten en granen. Aan het begin van de jaren ‘80 heeft het vee plaats gemaakt voor meer groenteteelt als augurken en prei.

Lees meer...

Goeje Maerge Venroj,

Vanaf heden is er op de zondagmorgen gelegenheid om bij Brasserie’54 te ontbijten, uitgezonderd op de speciale dagen zoals Pasen, Moederdag etc. Dit kan tussen 9.00 en 11.30 uur waarbij u kunt genieten van een uitgebreid ontbijt. Bent u een vroege vogel die al lekker is gaan wandelen dan is er toch niks fijner als u daarna aan kunt schuiven voor een ontbijt, wel even vooraf reserveren! Iedereen is natuurlijk van harte welkom voor een mooie start van de zondag eventueel met het gezin of vrienden / bekenden.

Lees meer...

Koken voor de buren

In Venray komt een ware kookrevolutie op gang. Buurtgenoten die elkaar in het dagelijks leven vrijwel nooit tegen komen, kunnen gebruik maken van elkaars kookkunsten via een online platform genaamd Thuisafgehaald.nl. Buren delen zo ovengerechten, pasta’s, stamppotten en ander lekkers met elkaar.

Lees meer...

Echte Spaanse TAPAS

Recept gekookte mosselen:

1 kilo mosselen, schoongemaakt
1 kleine spriet prei, in ringen en gewassen
1 halve bleekselderij, gesneden en gewassen
1 spaanse peper, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
vers gemalen zeezout
scheut witte wijn
¼ liter room

Doe alle ingrediënten in de mosselpan behalve de room. Mosselen aan de kook brengen, omschudden en op het vuur laten tot de schelpen allemaal open zijn.

Dan het vocht afgieten en de room toevoegen. Nog een keer terug op het vuur en omschudden zodat de room zich goed vermengt met het geheel. Hier heb je verder geen sausje bij nodig.

Que aproveche!

www.detapasproeverij.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed