×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 945 niet laden

Eda Specialiteiten

Ruim twee jaar geleden ben ik gestart met het leveren van catering en het geven van kookworkshops. In 2011 leidde dit tot de verkiezing van starter van het jaar. Ten alle tijden probeer ik er iets extra’s van mezelf aan toe te voegen.

Lees meer...

Tijger garnalen op Taiwanese wijze

Hoofdgerecht: (4 personen)

4 porties wok noedels (Conimex)
500 g tijger garnalen (bevroren, gepeld of ongepeld)
1 flesje soja saus (Kikkoman, 150 ml)
Sesam olie (ruime bodem)
2 Paksoi
1 Chinese kool
4 tot 5 dl water
3 el grof gehakte koriander
2 el geroosterde sesamzaadjes
Kroepoek (mild gekruid) 
    • Snijdt de paksoi en chinese kool ingrove stukken (ongeveer 5 cm breed), het blad zelfs iets groter omdat deze slinkt.
• Verhit een ruime scheut sesam olie in de wok, voeg er 2 dl water bij en de helft van het flesje soja saus.
• Voeg de gesneden groenten toe en laat ze ongeveer 6 minuten in het vocht pruttelen.
• Halverwege kunt u de rest van het water en soja saus Kikkoman toevoegen (indien het gerecht iets te zout proeft, voeg dan nog wat extra water toe).
• Voeg de bevroren tijger garnalen toe, en kook ze op hoog vuur 6 minuten mee(tot de garnalen een mooie roze kleur hebben).
• Kook de noedels in 2 minuten gaar in ruim kokend water
• Giet de noedels af en roer ze door het gerecht.
• Voor de liefhebbers, bestrooi het gerecht met grof gehakte koriander en geroosterde sesamzaadjes.



Romige soep van spliterwten (4 pers)

Ingrediënten Soep

70 gr spliterwten
70 gr ui
70 gr Prei (alleen het witte gedeelte)
1 knoflookteen
50 gr afkokende aardappel
15 gr boter
100 casselerrib (gerookt)
0,75 l kippenbouillon
10 gr peterselie
1 dl room
0,5 tl marjoraan
zout & peper

Garnering

4 plakjes katenspek    
4 lange prikkers


toffthuisuiteten

Bereiding

Snijd de schoongemaakte groente, ui in kleine blokjes, hak de knoflook en de prei en aardappel in schijfjes. Laat in een soeppan 15 gram boter smelten en voeg de uien, knoflook en prei toe. Zet alles even aan maar laat het niet kleuren. Voeg vervolgens de bouillon, erwten en de aardappelschijfjes toe. Laat alles aan de kook komen en voeg de casselerrib, de gewassen en gebonden peterselie
en ’n beetje zout toe.

Doe de deksel op de pan en laat gedurende 1-1,5 uur zachtjes trekken (controleer of de erwten gaar zijn) Haal het vlees en de peterselie uit de pan. Pureer de soep en zeef de soep daarna in een bolzeef. Zet de pan weer op het vuur en voeg de room toe, breng de soep nog even op smaak met zout & peper en marjoraan, laat de soep niet meer koken. Rol de katenspek op en prik het aan de prikker en zet in het glaasje.

Laat het smaken!

 

Rooj aan de Kook!

In de tijd waarin kookprogramma’s welig tieren en kookboeken sneller over de toonbank vliegen dan zoete broodjes op een Suikerfeest, is kokkerellen een hot item geworden. Een nieuw Venray’s kook-evenement is dan ook geboren, waarover iedereen nu al enthousiast is. Rooj aan de Kook!

Lees meer...

Dé Tapas Proeverij

stier-olijfkleurMijn passie voor tapas is begonnen in de Andalusië, de streek waar de tapas oorspronkelijk vandaan komt. Ook al zijn de meningen hierover verdeeld, ik geloof echt dat het daar begonnen is. Vroeger gebruikte men een klein tapasschaaltje met een hapje erop om je drankje af te dekken. Letterlijk betekent het dan ook dekseltje. Dit hapje kreeg je bij de borrel, tegenwoordig krijg je nog steeds tapas als je in de echte authentieke Spaanse plaatsjes komt.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed