Winnares Dutch Blues Award, Mattanja Joy Bradley in Holthees

Mattanja-7155Het uit duizenden te herkennen donkere en bluesy stemgeluid van Mattanja Joy Bradley zal zondagmiddag 19 januari in de Mariakapel te Holthees te horen zijn. Niet voor niets is er over het bewogen leven van Mattanja Joy Bradley een documentaire gemaakt die vorig  jaar uitgebracht is op het IDFA in Amsterdam.

 

Een internationaal zangtalent met een dijk van een donkere stem die uit duizenden is te herkennen. Ook haar stijl is uniek. Als blues zangeres en singer-songwriter, zijn haar eigen gemaakte nummers en teksten gebaseerd op een wel zeer bewogen leven. “Als je niets doet, gaat er ook niets gebeuren” zegt ze in een interview. Dat bewogen leven begint voor haar al vroeg. Als dochter van een Engelse vader en Nederlandse moeder vertrekt zij als 15-jarige alleen uit Tilburg naar Engeland waar ze in een vernietigende relatie terecht komt. Ze leeft daarna in de straatscène van Londen in een leven dat haar fataal dreigde te worden.

Op een van haar reizen belandt ze geboeid in een Amerikaanse cel, heeft een ‘bijna-dood’  ervaring, en staat een tijd later in het voorprogramma van Amy Whinehouse! Onder andere door de muziek weet ze haar leven weer op poten te krijgen. Dankzij haar succes in de muziekwereld komt zij uiteindelijk sterk en positief uit de strijd. Door haar ervaringen en positiviteit in haar nummers en verhalen te delen met anderen kan ze voor sommige mensen weer perspectief bieden of hen een hart onder de riem steken.

In 2013 kwam haar succesvolle album “Wake me up” uit en kreeg zij de titel 3FM Serious Talent. In ieder concert wordt zij vergezeld door haar hond, een Duitse staander, die dus ook tijdens dit concert aanwezig is. Mattanja begeleidt zichzelf op gitaar, bijgestaan door een multiinstrumentalist. Bekijk haar nummers op YouTube en U bent overtuigd waarom dit concert niet gemist mag worden.

Het concert op zondag 19 januari begint ’s middags om 15.30 uur. De entree bedraagt €10,00.Kaarten zijn te reserveren bij: firma Wijenberg tel: 0478-636390 of via Frans Peeters: 06-41163116. Info: www.mariakapel.nl

terug naar boven